Takip Et
  • 22 Mayıs 2015, Cuma

Sosyal devletin gereği

Yıllar önceydi, Almanya'da çalışan Konyalı bir vatandaşımızın, trafik kazası geçirip ağır yaralandığını, Almanya'dan gelen ambulans uçakla, Almanya'ya götürüldüğünü okumuş ve bir ah çekmiştim. İmrendim. Acaba benim ülkemde de böyle şeyleri görecek miyim demiştim. Bu dileğim gerçekleşti. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'la ambulans uçağımız oldu. Yurt dışı veya yurt içinden birçok insanımız, ambulans uçakla taşındı ve kurtarıldı. İzmir'in Beydağ ilçesinde dağda kestane ağacından düşüp ağır yaralanan vatandaşımız ambulans helikopterle kurtarıldı. AK Parti sayesinde devletimiz sosyal devlet oldu.

Hastanelerde muayene ve ilaç kuyruklarını cenazelerin bile rehin kaldığı düşünüldüğünde bu güzellikler 10-15 sene önce hayal bile edilemezdi. Dahası var engelli vatandaşlarımız ya devletin şefkatli kollarına yani Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı rehabilitasyon merkezlerine alındı. Ya da engelli insanımız ailesi tarafından bakılıyorsa hem engelliye hem engelliye bakan yakınına asgari ücret kadar maaş verdi bu devlet. 10 binlerce insanımız bu şekilde sefaletten kurtarıldı. AK Parti iktidarından önce olmayan bu büyük hizmeti biliyor musunuz, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız kullanmadı. Eskiden ölse de kurtulsak denilen engelliler, şimdi yaşasın diye daha iyi bakılıyor. Yoksul aileler için engeliler gelir kapısı oldu. Engelliler haftası dolayısıyla 22 ve 23. Dönem Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’le birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Pamukören Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettik. Öğretmenler nezaretinde engellilerin yaptıkları el emeği ürünlerin sergilendiği mekanı gördük. Duygulandık, engellilere moral günü düzenlenmiş. Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan ve Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk başta olmak üzere Kuyucak protokolü engelli vatandaşlarımıza moral vermek için oradaydı. Kendi başına hayatını sürdürmesi mümkün olmayan, 52 vatandaşımızın kaldığı merkezde 7 adet kadrolu, 39 adet ücretli, çalışanın 3 vardiya halinde hizmet verdiklerini öğrendik. Ben çok etkilendim ve rabbime şükür ettim. Bu tip yerleri sizlerin de ziyaret etmenizi öneririm. Böyle yerleri görmeliyiz ki rabbimize bize sağlıklı yarattığı için şükretmesini bilmeliyiz. Ne denir ”Olmaya devlet bir nefes sıhhat gibi”. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün öncülüğünde Kuyucak merkezinde de bir rehabilitasyon merkezinin yapılmakta olduğunu öğreniyoruz ki Sayın Ertürk’e başarı dileklerimizle şükranlarımızı sunuyoruz.

Sevgili dostlar ne düşündüm biliyor musunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayakta tutan suikast ve darbe girişimlerinden güçlenerek çıkmasını sağlayan, bu garip gurabanın duasıdır diye düşünüyorum. Sosyal Devleti gerçekleştiren, Cumhurbaşkanımıza binlerce teşekkür. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.