Takip Et
  • 13 Temmuz 2015, Pazartesi

Büyükşehir Belediyesi ne iş yapar?

Bol bol reklam yapar. Sosyal hizmet adı altında bazı yaşlıların evlerine berber gönderip tıraş ettirir.

Yaşlıların evlerine hemşire gönderip tansiyon ölçtürür. Önemli olan adamlarımıza iş çıksın.

İnek besleyip süt, yoğurt satan köylülerin evlerine sosyal yardım adı altında 1 veya 2 kilo yoğurt gönderir.

Kültür hizmeti adı altında konser tertipler.

ASKİ marifetiyle vatandaşların evine yüklü miktarsa su faturası gönderir.

Kanalizasyonu olmayan yerlerden atık su bedeli tahsil eder.

Bölge hastanesi gibi büyük yatırımlara mani olur.

Özel idareden Büyükşehir’e intikal eden Ege Et, Ege Yem gibi kuruluşlara dışarıdan yaşlı partili yönetim kurulu üyesi getirir(Aydın’da yaşlı partili bulamamışlar).

Dışarıdan ASKİ’ye genel müdür getirir (Tabii Aydın’ı öğrenemeden gider). Eskiden özel idareye aktarılan kamu kaynakları Büyükşehir’e aktarıldığı için para bol. Öyle ise bol bol harcamak lazımdır.

Devletimiz hizmetin vatandaşa daha hızlı ulaşması için Büyükşehir’e aktardığı kaynaklar bir şekilde tüketilmesi lazımdır. Yukarıda saydığım konular gibi Büyükşehir’in birçok görevi vardır herhalde!...

Özel idarenin köylere, beldelere yaptığı hizmetler için özel idarelere aktarılan kaynaklar şimdi Büyükşehir’e aktarılıyor. Ancak yaklaşık iki yıldır eski köy-belde-yeni mahallelere yaptığı bir hizmet maalesef görülmüyor. İlçelerde görülmediği gibi.

Bilhassa altyapı hizmetleri özel idarenin yaptığı şekilde durmakta. Bozulan yolların ne zaman tamir edileceği merak edilmekte. Trafiği rahatlatmak için, trafik sıkışıklığını gidermek için başka şehirlerde gördüğümüz battı çıktıları yapmak büyük şehrin görevi değildir. Arabaya binmeyin efendim trafik sıkışmaz. Eskiden araba mı vardı?

Eski köy-yeni mahallelerin yol su gibi ihtiyaçlarını gidermek Büyükşehir’in görevi değildir. Eskiden köy evlerinde çeşme mi vardı? Suyunuzu köy çeşmenizden doldurun efendim hem su parası vermemiş olursunuz. Neymiş efendim köy yolları bozulmuş. Bozmayın efendim. Köylü arabaya mı biner, sizin karakaçanınız yok mu?

Ey köylüler sizin araba merakınız yüzünden semercilik zanaatı ortadan kalkıyor be…

Bilhassa akşamüzerleri Efeler, Nazilli, Söke gibi büyük ilçelerde bazı kavşaklarda trafik tıkanıyormuş. Akşam üzerleri arabaya binmeyin efendim. Yürüyün hem spor yapmış olursunuz. Spor sağlıktır. Sizin araba merakınız için sosyal işlere harcayacağımız paraları bir sürü masraf edip battı çıktı mı yapalım yani. Başka şehirlerde varmış bize ne. Burası başka şehir mi Aydın. İsteyen gider başka şehirlerde yaşar efendim. Sevgili dostlar uzun lafın kısası söylenecek çok şey var ama elimizden fazla bir şey gelmez.

Büyükşehir yöneticilerinin hızlı değişime uğrayan Denizli, Bursa, Konya, Kayseri, Antalya gibi illere turistlik gezi yapmalarını görgülerinin artması için tavsiye etmekten başka çaremiz yok.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.