Takip Et
  • 9 Nisan 2016, Cumartesi

Ağızlarının ayarı kaçmış.

Bir süre önce Dünya Kadınlar Günü'nde Nazilli CHP Kadın Kolları Başkanı'nın ''AK Parti'ye oy veren kadınlar saraylarda cariye olmaya layıktır'' gibi yakışıksız, bir kadının ağzına yakışmayacak ifadeleri kullanması, şimdi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun grup toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı bir hanımefendi için kullandığı, birilerinin önüne yatmış ifadesi ahlaksızlık değilse nedir?

Bunlara bakınca bu CHP’lilerin ağızlarının ayarı iyice kaçmış demekten insan kendisini alamıyor. Ağızları fosseptik çukuruna dönen bu zevata, git ağzını yıka, ağzına biber sürerim diyecek bir kanaat önderi, bir ağabey CHP içerisinde yoksa vay CHP’nin haline! Bir kadın bakan için Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının ağzından çıkana bakar mısınız! Yazıklar olsun. Böyle birisi başbakan olabilir mi ne dersiniz?

TABİP ODASI VE ŞEHİR HASTANESİ

Geçen yıl Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a yapılması düşünülen (bin 400 metre kare alanı) 800 yataklı şehir hastanesine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onay verilmemişti. Birkaç tane büyük şehire yapılması düşünülen şehir hastanesi, Adnan Menderes Barajı’ndan sonra Aydın’a yapılacak olan en büyük yatırımdı. Bu önemli yatırım CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından maalesef engellendi. Aydın’da bulunan iki adet miadını doldurmuş, bir depremde yıkılması söz konusu olan, koğuş sistemli hastaneye Aydın halkı mahkum edildi. Oysa Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen Aydın’ın çevresi geniş, 800 yataklı hastane yetmez bin-bin 200 yatağa göre projenizi revize edin demesi gerekirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin kampanya açması, sesini yükseltmesi, Sağlık Bakanlığı'nı zorlaması beklenirdi ki alkışı hak ederdi. Ancak CHP’li Büyükşehir Belediyesi modern bir hastane yapımını engelledi. Tepkiler üzerine bir yıl gecikmeyle Büyükşehir Belediyesi'nden hastane yapımına izin çıktığını öğreniyoruz ki en azından iyi bir gelişme. Ancak Aydın Tabip Odası Başkanı'nın mahalli gazetelerde çıkan beyanatını görünce şaşırdım. Sayın Tabip Odası Başkanı haklı olarak 800 yatak az bin-bin 200 yatak olması lazım Aydın’ın çevresi geniş 800 yataklı hastane Aydın’a yetmez buyurmuş. Doğruda söylemiş. Ancak kendi kendime dedim ki sevgili doktor bir yıl önce büyükşehir meclisinden hastaneye izin verilmezken askerde miydiniz ki büyükşehire siz ne yapıyorsunuz 800 yataklı hastane Aydın’a yetmez bin-bin 200 yataklı olması için lobi yapmalısınız deyip, Büyükşehri sıkıştırmanız gerekmez miydi sevgili doktor. Bunları düşününce bazı odaların bazı partilerin arka bahçesi olduğunun gerçekliği insanın aklına geliyor. İnsanlar Allah’ın yarattığı en güzel varlıktır ve en iyi hizmete laiktir. Modern bir hastanede Aydın halkının tedavi olmasını bir yıl geciktirenler acaba önümüzde seçimler var, bu hükümetin hanesine yazılmasın diye mi düşündüler ki?

Tüm Denge okurlarının üç aylarını tebrik ediyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.