Takip Et
  • 7 Kasım 2016, Pazartesi

FİLLER TEPİŞİR ÇİMLER EZİLİR

Son günlerde Büyükşehir'in attığı kazıklarla karşı karşıya geldik.27.10.2010 tarih ve 27772 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanuna göre atık su ve ve evsel katı atıkların maliyet esaslı tarifelerin belirlenerek su faturasıyla birlikte tahsil edilmesi gerekmektedir.

Buna göre bütün büyükşehirler katı atık bedellerini su faturasıyla birlikte tahsil edip ilçe belediyelerine aktarmakla yükümlüdür. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi su faturalarını düşük göstermek amacıyla bugüne kadar görevini yerine getirmemiş, en sonunda su ihbarnamesinde katı atık bedeli yazmasına rağmen karşısına 0 yazmış, ayrı bir ihbarname yazarak ihbarnameyi ilçe belediyeleri gönderiyormuş gibi ilçe belediyesinin ismini yazmış ancak ihbarnamenin altında yazılı olan büyükşehir amblemini de unutmuşlardır. Ayrıca bir cinlik daha yaparak su tahsilat veznelerine 'Katı atık bedelleriyle ilgili şikayet ve taleplerinizi ilçe belediyesiyle görüşün' gibi bir ifadeyle attıkları kazıkların sorumluluğunu ilçe belediyelerine yükleyivermiştir. Eğer Büyükşehir belediyesi kanuna uygun hareket etseydi hane başı ortalama aylık 10 TL. gibi bir bedel tahsil edecekti, FAKİR-FUKARANIN BÜTÇESİNİ DE SARSMAYACAKTI.

Şimdi 2015 Kasım ayından itibaren 2016 Temmuz'una kadar tek seferde 9 aylık 100 TL. gibi bir rakam tahsil ediyor. Ancak bu yeterli değil. Önümüzdeki faturada Temmuz 2016’dan bugüne kadar ek ödeme ihbarnamesi gelecektir. Emekli aylığıyla geçinen veya asgari ücretle geçimini sağlayan veya el emeğiyle geçinen fakir fukaranın bütçesi altüst olmuştur. Hele kışa girdiğimiz şu günlerde yakıt gideri de ekleneceği için garibanın hali dumandır ve herhalde vatandaş büyükşehire bir fatura kesecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı ilçe belediye başkanlarıyla kavga eder, bedelini vatandaş öder. Yani filler tepişir çimler ezilir sözü sanki bu günler için söylenmiş gibidir. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın AK Parti'li ve MHP’li belediye başkanlarıyla kavgası anlaşılabilir ancak CHP’li belediye başkanlarıyla kavgası anlaşılır gibi değildir.Bu yapılan cinlikler, insanları salak yerine koymak değilse nedir?

Sevgili dostlar! Şeytan bunun neresinde? İçinde mi dışında mı? Yoksa sarı binanın 7. katında mı? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.