Takip Et
  • 21 Ağustos 2017, Pazartesi

BİR YAZININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Fetö ile kolkola girip birtaraftan fetöyü aklamaya çalışırken,birtaraftan akpartililere dün fetö ile beraberdiniz diyenlere kapak olsun diye deneyimli gazeteci sayın mahmut övür'ün 27 Temmuz 2017 tarihinde sabah gazetesinde çıkan yazısını noktssına virgilüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istedim.

 

FETÖ'NÜN'ÖNLENEMEYEN'TIRMANIŞI

 

Bütün kumpaslarına,binlerce insanı dinlemelerine,uludere tezgahlarına,MİT TIR'ları gibi ihanet operasyonlarına rağmen,FETÖ'nün gerçek yüzü ve küresel karanlık ilişkileri ancak 15 Temmuz'dan sonra daha net ortaya çıktı.

 

Ama hala bunu göremeyen,hatta destekleyenler var.Sadece Kılıçtaroğlu'nun Kontrollü darbe"tezi bile bugüne kadar FETÖ'ye yapılabilecek enbüyük destek.Aslında son 40-50 yılda siyasetçi den,medya mensubuna,işadamından askerine herkesin FETÖ'ye destek verdiği bir süreçten sözediyoruz.

 

FETÖ,başından beri CIA veMİT ortaklığıylaönü açılan,daha oyıllardan itibaren de devletin içine sızan,sızarken de sağdan soldan bütün siyasileri kullanan bir yapı.Kimler destek vermediki,6o'lı ylların MİT müsteşarı Fuat Doğu'dan Diyanet işleri başkan yardımcısı Yaşar Tunagür'e Özal'dan Demirel'eEcevit'ten Tansu Çller'eMesut Yılmaz'dan Hikmet Çetin'e...

 

Hele biri varki, çok şaşırtıcı...Sosyal demokratlığıyla bilinen eski dışişleri bakanı İsmail Cem.Cem''in"camaate"yani bugünkü FETÖ'ye verdiği desteğin haddi hesabı yok. Bugün eğerFETÖ başta Yunanistan olmak üzere Balkanlar'da etlilyse bunu Bakan Cem'in sözlü ve yazılı desteklerine borçlu.Hatta cem,FETÖ'cüler içinTürkiye adına"nota"veren bir dışişleri bakanı.

 

Bu ilişkilerin en çarpıcısı ve somutu 28 Şubat Postmodern darbe sonrası yaşandı.Tanığıda eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral... iktidarda DSP,MHP ve ANAP koalisyonu var.Başbakan da Bülent Ecevit...Saral da Ankara Emniyet müdürü...Saral,o dönemde FETÖ' nün polis teşkilatındaki yapılanmasıyla ilgili bir rapor hazırlatır. ancak raporun sadece ilk iki bölümü yazılır,üçüncü bölümü yani finans ayağı daha yazılmadan bir operasyon başlar.bu"Telekulak Operasyonu"dur.

 

Saral'ın ekibi FETÖ'raporunu hazırlarken,"Usulsüz dinleme yaptılkları"gerekçesiyle medyada manşet yapılır.Kampanyanın öncüsü de Hürriyet gazetesidir.Haber öyle etkili olur ki,Cevdet Saral ve arkadaşları hızla görevden alınır.Saral, bu suçlamaların yalan,belgelerin sahte olduğunu söyler ama inandıramaz. yaşadıklarını şöyle anlatır:"Mayıs ayı içinde ana medyada "Telekulak Çetesi'başlıklarıyla Bombardımana tutulduk.Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat dairesi'nin bütün Devlet kurumlarını dinlediği şeklinde hazırlanan dosyalar yedi kılasör halinde Hürriyet gazetesi Ankara bürosu'na verildi.Ben bu haberin doğru olmadığını zamanın iç işleri Bakanı Saadettin Tantan'a anlattım.Bakan bey,sanki benim anlatımlarımı duymamış gibi davrandı.Bu görüşme 7 Haziran 1999'da oluyordu.Bakanla yaptığım bu görüşmeden sonra da ben ve ekibim açığa alındık.Bizi görevden alan İçişleri Bakanı Tantan bir hafta sonra da Fethullah Gülen'in ABD'deki korumasının görev süresinin uzatılmasının onayını çıkarttı.

 

Bunlar kimin işine yaradı dersiniz? Saral,şu günlerde CHP lilerin dikkatini çekmesi gereken çok daha çarpıcı bir tesbit yapıyor: "Mesut Yılmaz Başbakan iken bir konuyu görüşmek için 1998 de ziyaret ettim. Resmi görüşmeyi bitirdikten sonra; Sayın Başbakan bu camaat emniyette müthiş bir kadrolaşmaya gitti.Bizim aleyhimizde de müthiş kampanya yürütüyor. Müsade ederseniz ben camaatle ilgili araştırma yapmak istiyorum'dedim.Yımaz,Sakın ha Hükümeti yıkarsın' dedi.Aanlayamadım sayın Başbakan'dedim.Kendileri'Ecevit'in bunlara sempatisi var ve birçok faaliyetininde destekçisi.Eğer böyle bir çalışma yaptığını duyarsa Hükümeti yıkar' dedi.Bizde kendimizi geri çektik dedi.Bir ay sonrada Hükümet,Türkbank ihalesi sırasındaki bir ses kaydı nedeniyle düştü.Kasette işadamı Korkmaz Yiğit ile Alaaddin Çakıcı arasında telefon konuşması vardı.Kasdi o dönem açıklayan Fikri Sağlar'dı.Kaset Fikri Sağlar'a Emniyet'ten gitmişti; veren bu camaate yakın bir polis müdürüydü" 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.