Takip Et
  • 1 Mayıs 2017, Pazartesi

REFERANDUMUN ARDINDAN

Anayasa değişikliği referandumu yapıldı ve anayasanın 18 maddesinin değişikliği, yüzde 51.41'le kabul edildi, yani yaklaşık

1.400.000 farkla değişiklik kabul edildi. Ancak hayır cephesi milletimizin kararını bir türlü kabullenemedi. Oysa Kandil'den tutun da, Avrupa ülkelerine, Perinçek'ten Akşener ekibine, Saadet Partisi'nden FETÖ'ye kadar sanki bütün dünya hayır cephesinde yer almıştı. Hatta Avrupa ülkeleri, kendilerini hiç ilgilendirmediği halde hayır cephesine bütün kapıları açtığı halde terör örgütlerine polis korumasında gösteri yaptırdıkları halde T.C bakanlarını Avrupa'ya sokmadılar, vatandaşlarımızın üstüne, atlarını, itlerini saldılar. Avrupa ülkelerinin ülkemizin iç işlerine karışmaları ve Türkiye'ye efendilik taslamalarından rahatsız olmayacak Türk vatandaşı olacağını ben düşünemiyorum. Türkiye, Avrupa'nın eyaleti değildir.

Türk milleti anayasa değişikliğine evet dedi ama Nasreddin Hoca'nın deyimi ile yorgan gitti ama kavga bitmedi. Ana muhalefet partisi, neticeyi kabullenemedi. Aslında kabullenecek ama bana göre asıl meselenin CHP içindeki iktidarı kaybetmemek olduğunu düşünüyorum. Mevcut CHP yönetiminin asıl derdinin iktidar olmak değil, parti içerisinde iktidarı kaybetmemek olduğu görülüyor. Eğer iktidar olmayı düşünse önce milletin değerleri ile barışır ve milletin önüne ayakları yere basan projelerle çıkar. Son seçimlerde, CHP'nin projelerini, ayakları yere basan projelerini gördünüz mü? Ana muhalefetin bütün derdi; parti içi iktidar. 16 Nisan akşamı CHP Genel Merkezi önünde toplanan partililerin, "Kemal istifa" sözlerine bakılınca genel merkezin parti içindeki enerjiyi boşaltmak için dikkatleri dışarıya yönlendirmek istediği, dolayısı ile parti içi iktidarı kaybetmemek için manevra yaptığı anlaşıldı. Oysa CHP'nin asıl yapması gereken tencere tavalarla gösteri yaptırmak, partililerini marjinal sol grupların arkasına takıp Kadıköy'de ezan yuhalatmak yerine, kendini çek edip millete ve milletin değerlerine saygılı olmak, milletin değerlerine sahip çıkmaktır. CHP'nin güçlü olduğu İstanbul Kadıköy'de CHP'liler ve marjinal sol, tencere tava çalarak gösteri yapıyor, bu arada yatsı ezanı okunmaz mı! Bir taraftan ıslıklarla ezan protesto ediliyor, bir taraftan hep bir ağızdan yuh çekiliyor. CHP'nin Genel Merkezi, eğer CHP'li cami cemaati yok sanırsa hata eder. Marjinal sol gurupların arkasına CHP'lileri takıp tencere tava çaldırıp ezan yuhalamaya göz yumar, tepki koymazsa, cami cemaati olan CHP seçmenini de kaybeder, bizden hatırlatması!.. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.