Takip Et
  • 20 Kasım 2015, Cuma

1 Kasım'ın ardından

1 Kasım depreminin ardından; muhalefet partileri bir taraftan kaybetmediklerini söylerken diğer taraftan genel başkanlarını değiştirmek için harekete geçmişlerdir.

Kaybettikleri her seçimin ardından, genel başkan değiştirmek için kurultay toplayan CHP, kaybın nedenin genel başkan olduğunu düşünür. Sanki genel başkan değişince iktidara gelecekler. Eğer genel başkan değişikliği CHP’yi iktidara taşıyabilseydi, şimdiye kadar CHP hep iktidarda olurdu! Demek oluyor ki, genel başkan değişikliği devamlı muhalefette olan bu partiyi iktidara getirmeye yetmiyor. Muhalefet partileri biz nerede hata yaptık deyip hatalarını tespit edip milletle barışma yoluna gitmelidirler. CHP’li dostlar şunu iyi bilmeliler ki marjinal solu CHP çatısı altında toplamak veya marjinal soldan iktidar medet beklemek veyahut paralel yapıdan medet bekleyip paralel yapıyla iş birliği yapmak CHP’yi veya MHP’yi iktidara taşıyamıyor.

Milletvekilleri dün Silivri’de paralel yapının kumpasla tutuklayıp içeri tıktığı insanlar için protestocuların önünde gösteriye katılırken, bugün o kumpasçıların kumpasları ayyuka çıktıktan sonra kumpasçıların önünde birlikte gösterilere katılması milletin gözünden kaçmıyor. Beyler; siz bu milleti balık hafızalı mı sanıyorsunuz? Eğer meramınız iktidar olmak millete hizmet etmek ise tavsiyemiz, milletle barışın, milletin değerleriyle barışık olun. Bu yazdıklarım hem MHP (Milliyetçi Hareket Partisi ) hem de HDP (Halkların Demokrat Partisi) için geçerlidir. Milletin tümünü kucaklayamayan ırka dayalı partileri veya sırtını millet yerine dağlara, terör örgütlerine dayayan partileri bu millet iktidara getirmez. İyi bilinmelidir ki bu aziz millet maceraya pirim vermiyor. Bir de benim dikkatimi çeken şey Haziran seçimleri ve Kasım seçimleri öncesi sesleri çıkmayan iri kıyım iş adamları bir kasım seçimlerinin ardından asgari ücretin 1300 liraya çıkarılmasına karşı çıkmışlar.

Beyler; bazı partiler asgari ücreti 1500-1800 liraya çıkaracaklarını seçim meydanlarında, televizyon ekranlarında haykırırken neden sesiniz çıkmıyordu? Anlaşılıyor ki istikrar bozulsun enflasyon yükselsin eskiden olduğu gibi bilançolarınızda kazançlarınızın büyük kısmı faaliyet dışı gelirlerden olsun. Yani devlete yüksek faizle para satın öyle mi?

Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye. O eski Türkiye’deydi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.