Takip Et
  • 19 Mart 2018, Pazartesi

DÜZELTME VE YANIT METNİ

Sorumlu yayıncılığın gereği olarak 12.03.2018 tarihli yazımıza cevaben Aydın Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği cevabi yazıyı aynen yayınlıyoruz. Saygılarımızla.

"12.03.2018 tarihinde Aydın Denge Gazetesi’ nin 5. Sayfasında yer alan ‘HALKIMIZIN DOĞRULARI BİLME HAKKI VARDIR’ başlıklı yazıda yer alan iddia ve ifadeler gerçeklerden uzak olup, kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır.

‘HALKIMIZIN DOĞRULARI BİLME HAKKI VARDIR’ başlıklı köşe yazısında yer alan ‘ücretsiz seyahat etme kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlarda vatandaşlarımız adına 2017 yılı için Aydın Büyükşehir’e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ödenen paranın miktarı 1.236.000 TL olduğu yatan bu paranın ise Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesine aktarıldığı ifadesi ile haber yapılmıştır.

2017 yılı içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyemiz hesabına ilgili Bakanlık tarafından toplamda 1.353.750 TL yatırılmıştır. Yatırılan bu ücret ise her ay paranın yatırıldığı günden sonraki 5 (beş) iş günü içerisinde, Aydın ilinde taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsleri işletmecilerinin hesabına doğrudan yatırılmaktadır.

Bugüne kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi halk tarafından Sarı Civciv olarak bilinen toplu taşıma araçları ile 65 yaş ve üstü, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, engelli vatandaşların ücretsiz olarak taşımacılığı gerçekleştirilmiş olup, bu taşımalar karşılığında ise ilgili Bakanlıktan alınan herhangi bir ücret bulunmamaktadır.

Dolayısıyla hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın kurumumuzu karalama ve yıpratma maksatlı ortaya atılan bu iddialar çerçevesinde kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla iş bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür." 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.