Takip Et
  • 14 Temmuz 2016, Perşembe

Arada bir hatırlamak lazım

Hani 1977 yılında CHP, Güneş Motel marifetiyle Adalet Partisi’nden 11 milletvekili transfer etmişti. O zamanki CHP genel başkanı, 'Kumar borcu olmayan 11 kişi arıyorum' demiş ve meşhur 11’leri transfer etmiş, Bülent Ecevit başkanlığında CHP hükumeti kurulmuştu ya o dönemi hatırlayanınız var mı?

Sanırım 60 yaş ve üzeri olanlar hatırlayacaklardır. Türkiye enflasyonla o meşhur hükümet döneminde tanıştı. 2 yılda deniz bitti, benzin, mazot kuyruğu, sigara kuyruğu, tüp kuyruğu, yağ kuyruğu derken 1979’da ara seçim yapıldı. Adalet Partisi seçimi 5-0 seçimi kazandı. Ardından da Süleyman Demirel başkanlığındaki Adalet Partisi azınlık hükumeti kuruldu. Türkiye’nin o meşhur 70 cente muhtaç olduğu dönem işte o dönem. Avrupa ülkelerinin bize borç vermesi için kapılarında dilendiğimiz dönem. Lüksenburg gibi küçücük bir ülkeden bile 1 milyon dolar borç aldığımız dönem. Nereden nereye geldik. Şimdi 1 milyon doları cebinden çıkaracak Aydın’da yüzlerce insan bulunur.

''ABD, SÖMÜRGE VALİSİ GÖNDERDİ''

Hani memur emeklisi bir cumhurbaşkanımız vardı. Memur iken mesaiye bağlı olduğundan alışkanlık edinmiş, saat 17’den sonra çalışmayan, tatil günleri Migros’ta alışveriş edip sıraya giren ve hesap ödeyen başbakana anayasa kitapçığı fırlatmıştı da Türkiye’nin üzerinden silindir geçmişti. Fabrikalar bir bir kapanmış Türkiye iflasın eşiğine gelmiş, 22 tane banka batmıştı. Rahmetli Sakıp Ağa ağam ''Bir gecede varlığımın üçte ikisini kaybettim'' deyivermişti ya Türkiye’yi iflastan kurtarmak için ABD, sömürge valisi olarak eli çantalı birisini göndermişti, adı Kemal Derviş'ti hatırladınız mı? Kemal Derviş İMF’den borç almıştı da Türkiye iflastan kurtulmuştu. Hani şu AK Parti Recep Tayyip Erdoğan hükumetinin ödediği borç. ABD’nin Türkiyeyi iflastan kurtarmak için eli çantalı sömürge valisi gönderdiği zaman iktidarda kim vardı hatırlayanınız var mı? En iyisi ben hatırlatayım. Ana Sol M hükumeti yani Bülent Ecevit başkanlığında DSP, ANAP ve MHP hükumeti vardı. Hatırladınız mı? Hani deprem yardımlarıyla memur maaşlarını ödeyip seçime gitmişlerdi de Türk milleti üçünü birden sandığa gömmüş, yeni kurulmuş olan AK Parti'yi iktidara getirmişti.

''ELİMİZDEKİNİN DEĞERİNİ BİLELİM''

Sevgili dostlar. Bunları neden yazıyorum biliyor musunuz? Balık hafızalı olduk, geçmişi çabuk unutuyoruz da birazcık geçmişi hatırlayalım istedim. Hatırlayalım ki istikrarın ve elimizdeki değerin kıymetini bilelim istedim. Eski ve yeni Türkiye’yi kıyaslayalım istedim.

Eski Türkiye'de dünyaya yaptığımız ihracatı, şimdi bir ülkeye yapıyoruz. Dünyanın gıpta ile baktığı dev yatırımlar yapıyoruz. Mesela yeni açılan Osman Gazi Köprüsü. Uzunluğu 2 bin 682 metre, kule yüksekliği 252 metre. Osman Gazi Köprüsü ile bağlantılı Orhan Gazi Tüneli'nin uzunluğu 3 bin 586 metre 3 buçuk yılda bitmiş. Bolu Tüneli’nin uzunluğu 3 bin 390 metre Orhan Gazi Tünelinden 196 metre daha kısa. 1993 yılında yapımına başlanmış 23 Ocak 2007 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış. Onu da AK Parti hükumeti bitirmiş.

Sevgili dostlar, ara sıra geçmişi hatırlayıp elimizdekinin değerini bilelim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.