Takip Et
  • 21 Kasım 2016, Pazartesi

HALK İSTER BÜYÜKŞEHİR YAPAR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, en sonunda bombayı patlattı ve 'Ey Aydın halkı, siz misiniz CHP’ye oy verip bizi yerelde iktidar yapan! Alın size Büyükşehir'den büyük ödül' dercesine, evlerimizin çeşmesinden akan suya % 45 zam diyerek Aydın halkına kazığı atıverdi. Bildiğiniz üzere 2015’e dönük 10m3'ten (metreküp) az su kullananlara gizlice zam yapmış, 20-30 lira arasında artı para tahsil etmiş ancak geçmişe dönük zammı gizleyerek faturaya, 'Eylül ayı su tahsilâtı' gibi muğlâk ifade yazılmıştı. Geçtiğimiz ay da kanunen su parası ile tahsil edip ilçe belediyelerine aktarması gereken katı atık bedellerini tahsil etmemiş, yükümlülüğü yerine getirmemiş, su ihbarnamelerinde katı atık bedeli yazmasına rağmen görevini yapmamış, sanki ilçe belediyeleri gönderiyormuş gibi ilçe belediyelerinin ismini 2. ihbarnamenin başına yazmış ancak ihbarnamenin altındaki büyükşehir logosunu kaldırmayı unutmuş, güya uyanıklık yapmıştı.

Kışa girerken katı atık bedelleri için emekliye, asgari ücretle geçinen insanlarımıza, fakir fukaraya ortalama 100 lira kazık atmıştı. Bu kazık, temmuz ayına kadar dokuz aylıktı ve temmuzdan sonrası için ayrıca gelecek. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımıza sormak isteriz. Sloganınızın ‘’Halk ister Büyükşehir yapar’’ olduğuna göre % 45 su zammını halk mı istedi yoksa üzerinde evde sağlık hizmetleri yazan 2 veya 3 personel bulunan, ilçelerde dolaşan araçların, yaşlı teyzelerin tansiyonunu ölçen personelin masraflarını, 'Size hizmet ediyoruz' dediğiniz bu insanlardan mı tahsil etmeyi düşünüyorsunuz?

'Çiftçinin ürününü değerlendiriyoruz' diyerek binlerce ton narenciyenin üretildiği ilimizde, bir kamyon portakal alıp dağıtılarak yaptığınız şovun bedelini, halkımızdan mı çıkarmak istiyorsunuz? Lütfen biraz insaflı olun da bu su zammını geri alın. İnsanımız rahatça suyu kullanabilsin, temizliğini yapabilsin.

Sayın başkan % 45 suya zam yapabildiğinize bakılırsa anlaşılan, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağınız doğru galiba.

‘’Halk ister Büyükşehir yapar ‘’öyle mi? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.