Takip Et
  • 20 Mart 2015, Cuma

İlkeli insan saygı görür

İlkeli insan dünya görüşü, siyasi düşüncesi ne olursa olsun her zaman saygı görür ve saygıdan bir şey kaybetmez. İlkesiz insan yine dünya görüşü ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun saygınlığını kaybedebilir. Hani meşhur her birimizin tanıdığı namlı bir siyasetçi vardı, uzun süre bakanlık da yapmıştı, gençliğinde saygın en saygın olan, orta yaşta rahmetli Özal’la birlikte olup, hatta Özal’a yakınlığı ile bilinen bir siyasetçi ANAVATAN bittikten sonra parti kurmuştu. Milletten beklediği ilgiyi göremeyince bir baktık, zatı muhterem CHP ile dans etmeye başlamış. Herhalde CHP’de de beklediği ilgiyi veya umduğunu bulamamış olmalı ki bir gün TV ekranlarında gezinirken ne göreyim bizim meşhur siyasetçi başında zenin şapkası bir TV kanalında ahkam kesiyor. Jet gibi adam evrim geçirip, Perinçek’çi oluvermiş. Herhâlde kim olduğunu anlamışsınızdır. Kendileri çok okuyan biri ve yaşıyor. Sanırım sağ ve orta sol seçmene siz bana destek vermezsiniz ha! Ben de şerit değiştirir en sol şeride geçiveririm diye mesaj verdiği düşünülebilir. İlkesi kaybolunca insan ne hallere düşüyor.

Yine milli görüş çizgisinden gelen, saygı duyulan ferah yol hükümetinde maliye bakanlığı gibi önemli görevi işgal eden, Abdüllatif Şener dostumuz vardı. AK Parti’nin kuruluşunda önemli görevler üstlenmiş, başbakan yardımcılığı yapmış ve kendileri AK Parti’de ilk dörtteydi. Sayın Erdoğan, Sayın Gül, Sayın Arınç ve Sayın Şener AK Parti’ye gönül veren insanlar için bu dört isim önemli idi Sayın Ahmet Necdet Sezer’in görevi sona ererken CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, AK Parti Sayın Şener’i Cumhurbaşkanlığına aday gösterirse destekleriz deyiverdi. Okumasını bilenler, bu sözün AK Parti’ye nifak sokmak için söylenmiş söz olduğunu anlar. Sevgili Şener sanırım ben neymişim be abi dedi ve dolmuşa bindi diye düşünmek yanlış olmaz. AK Parti cumhurbaşkanlığına sayın Abdullah Gül’ü aday gösterince sayın Şener küstü. Oysa AK Parti teşkilatları tarafından büyük saygı görülüyordu. Bu saygının farkında olduğu içindir ki kimlerin dolduruşuna geldi ise AK Parti’den ayrıldı, parti kurdu, AK Parti’yi bölerim düşüncesine kapıldı. Bilmem ama AK Parti seçmeni bölünmeye prim vermedi. Muhtelif TV kanallarında boy gösterdi yıllarını beraber geçirdiği arkadaşlarını, AK Parti hükümetini eleştirdi. Bir de baktık ki Doğu Perinçek’in yanı başında arzı endam eylemiş. Kadın demeden, çocuk demeden, ihtiyar demeden üç yüz binden fazla insanı katleden, şehirleri yerle bir edip milyonlarca insanı mülteci duruma düşüren Beşar Esed’in sarayında Perinçek’in yanı başında yazık ki ne yazık. Sayın Şener de herhalde muhafazakar seçmene kızmış olmalı ki siz bana destek olmazsınız ha!

Ben de solun en soluna geçiveririm der gibi en sol şeridi bulmuş. Biliyorsunuz bazı bekarlar da şerit değiştirerek CHP’lileşmişlerdi. Günümüzde siyasetçiler altmışından sonra evrim geçiriyorlar galiba! Yazık ki ne yazık, insanın hırsı aklının önüne geçince hırs insanı ne hale sokuyor! İlkelerini kenara iten bu zevat insan içine nasıl çıkıyor, insanların yüzüne nasıl bakıyor, doğrusu merak ediyorum. Oysa ilkeli insan her zaman saygı görür.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.