Takip Et
  • 22 Ocak 2016, Cuma

Siyasetin Seviyesi

CHP kurultayında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken, çocukluğumda sokaktaki oyunlarımız sırasında bazı çocukların argo kelimeler kullanmasını veya küfürlü konuşmalarını duyan ninemin, ''Ağzınız pis oldu, çabuk ağzınızı yıkayın'' dediğini, çocukların pınara koşup ağızlarını yıkadığını, bir de komşu teyzenin sokakta oynarken küfürlü konuşan bir çocuğa, 'Bir daha böyle konuşursan ağzına biber sürerim' dediğini hatırladım.

Ağzını bozan, Türk milletinin hür iradesiyle seçilmiş ilk Sayın Cumhurbaşkanı'na sokak ağzıyla hakaret edip, ''Diktatör bozuntusu, namus ve şeref senin için ne ifade eder?'' gibi argo ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'na, 'Ağzın pis oldu, git ağzını yıka' veya 'Ağzına biber sürerim' diyecek birileri CHP'nin içerisinde yok mu acaba, eğer yoksa vay CHP'nin haline! 'Diktatör bozuntusu, namus şeref senin için ne ifade eder' demek 'Namussuz, şerefsiz diktatör demek' değilse, nedir?

Bir taraftan devlet düşmanı ideolojik kölelerin, dışarıdan müstemleke ülkesi gibi gözlemci çağıran, Türkiye'ye dışarıdan müdahale isteyen akademisyen müsvettelerine sahip çıkan, devleti katillikle suçlayıp terör örgülerini ağzına almayan, PKK için tek kelime etmeyen, devleti şiddet uygulayan katliamcı gösteren, teröristleri Kürt siyasetinin önderi gösteren ihanet çeteleri, akademisyen bozuntularına sahip çıkarken, diğer taraftan millet iradesiyle seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanı'nı bir türlü hazmedemeyip hakaret üstüne hakaret etmek, Sayın Kılıçdaroğlu'na yakışır mı bilemem, ama Ana Muhalefet Partisi'ne ve genel başkanlığına hiç yakışmamıştır.

Türk siyasetinin,siyasetçisinin seviyesini yerlerde süründürenler, maalesef CHP'yi marjinalleştirerek HDP'leştirmeye doğru sürüklemektedir.

Aklı başında CHP'li dostlar, partilerine sahip çıkmalı, seviyesizliklerin önüne geçmeli, CHP'nin rayından çıkmasına izin vermemelidir.

Siyaset üretmek yerine hakaret üreten, Cumhurbaşkanı'na hakaret ederken, Cumhurbaşkanı'nı yüzde elli iki oyla seçen Türk halkına da hakaret eden bir genel başkan, bu kafa ile CHP'yi iktidara değil, ancak HDP'nin kuyruğuna taşır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.