Takip Et

/>

SON DAKİKA

Büşra Şahiner - Hemşire

EBELERİMİZ...

26 Nisan 2023, Çarşamba

     

Gözlerimizi ilk açtığımızda ve devamındaki her süreçte sağlığı korumak iyilik halinin devamını sağlamak amacıyla bizlerle olan sağlık sisteminin değerli üyeleri ebelerimizin ebeler gününü kutluyoruz.

Dünyaya merhaba dediğimiz ilk anda bir sağlık çalışanını görür gözlerimiz, bilinmez ve uzun bir yolculuğun başlangıcında çoğu bebeğin sağlık çalışanlarının elini sımsıkı tuttuğunu görürüz. Bu ; "şimdi ve hayatımın geri kalanında sizleri yanımızda görmek istiyoruz" demenin sözsüz yolu değil mi ?Annenden önce kalbinde sonsuz sevgi ve şefkat barındıran sağlık sisteminin değerli parçalarına "Ebe" diyoruz .. Doğduktan sonra gelişimini takip eden, herhangi bir anormalliği ilk farkedip aileyi yönlendiren ,anne baba unutsa bile aşı tarihini unutmayan sağlık çalışanına "Ebe" diyoruz. Belki sabahın çok erken saatlerinde belki gecenin bir yarısında ağlamaklı bir anneye teselli verendir Ebe, güçlü insanların temeli bebeklikten atılır bu temele büyük büyük tuğlaları dizen sağlık çalışanıdır Ebe.. Ne çok şeyiz aslında eğer anlamak istersek.. Ne çok değerliyiz eğer değerimizi alabilirsek.. Ne büyük işler bir "teşekkür" duyabilirsek.. Hayat dediğimiz bu uzun ve yorucu yolda ne çok emekler veriyoruz karşılığını alabilirsek..

İstiyoruz ki özel günlerin sadece adı olmasın.. haklarımızın verilmediği 14 mart tıp bayramını istemedik .. bugün yine haklarımızın verilmediği ebeler gününü istemiyoruz.. yarın yine haklarımız verilmeyecekse istemiyoruz hemşireler gününü.. paramedikler hak almadığı sürece kutlama yapmayacak.. tıbbi sekreter arkadaşlarım değeri bilinmezse sağlık sisteminin kusursuzluğuna inanmayacak.. Özel günler haklarımız verildiği sürece değerlidir hak adalet ve eşitlik sağlandığında kutlamanın büyüğünü yapacağız.

Hayata umutla bakabileceğiniz bir gelecek diliyorum güzel günler yakın diyorum çok daha güzel şartlarda çok daha gür bir sesle "KUTLU OLSUN" diyeceğiz 



Yazarın Tüm Yazıları

BEYAZ KOD YETMİYOR, BİZE KIPKIRMIZI KOD LAZIM!

8 Ekim 2023, Pazar

BENİM ZORUM KENDİME

21 Haziran 2023, Çarşamba

Hemşire; bacı..

12 Mayıs 2023, Cuma

İşçisin sen!

2 Mayıs 2023, Salı

EBELERİMİZ...

26 Nisan 2023, Çarşamba

SAĞLIK PERSONELİ

11 Nisan 2023, Salı

FARK'ını SEV!

4 Nisan 2023, Salı

KENDİME;

28 Mart 2023, Salı

Aile Sağlığı Merkezi Grup Elemanları 'SAĞLIKÇI' Sıfatı İstiyor!

21 Mart 2023, Salı

FORMAMDA KAN VAR, YÜREĞİMDE SIZI…

15 Mart 2023, Çarşamba

MİLLETİMİN İSTİKLAL!

14 Mart 2023, Salı

BAKTIĞINIZ HER YERDE BİZ VARIZ!

7 Mart 2023, Salı

BAKTIĞIN HER YERDE BEN VARIM!

28 Şubat 2023, Salı

CAN KURTARMAK İÇİN CANINDAN GEÇENLER

21 Şubat 2023, Salı