Takip Et
  • 22 Şubat 2024, Perşembe 16:40

Didim CHP'de damat krizi

Didim’de, CHP İlçe Yönetimi'nin istifası sonrası CHP Didim Belediye Başkan Adayı Hatice Gençay'ın seçim çalışmalarıyla ilgili tüm yetkiyi İstanbul'dan gelen damadı Cem Armutlu’ya bıraktığı ve bu durumun parti tabanında tepkilere neden olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili aydinsafak.com internet haber sitesinde yer alan haberde, belediye meclis üyesi adaylığında CHP İlçe Yönetimi’nin belirlediği hiçbir ismin listeye alınmadığı, Gencay'ın damadı Cem Armutlu’nun, “Didim artık benden sorulacak” şeklindeki ifadelerinin büyük tepkilere neden olduğu belirtildi.

CHP Didim Belediye Başkan Adayı Hatice Gençay ve seçim çalışmaları konusunda yetkilendirdiği damadı Cem Armutlu’ya tepkiler, sosyal medya paylaşımlarına da yansıdı.

"DİDİM'İ BİR DAMADA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

CHP Didim Eski İlçe Başkanlarından Mustafa Bekar da konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Didim’de geleneksel olarak belediye başkan adayları CHP ilçe örgütü ile birlikte çalışarak sivil toplum örgütlerinin düşünceleri doğrultusunda Belediye Meclis Üyeleri listeleri hazırlanır.

Ön seçim olsa ilk 10’a giremeyecek bir aday adayı enteresan bir şekilde atandı.

Ortaya Didim’de yaşamamış bir damat çıktı. İstanbul’da gençlik kollarında çalışmış, belediye meclis görüşmeleri yapmış ve partiye rağmen listeleri hazırlamış. Başkan adayı ‘ben bilmem damadımla konuşun’ noktasına gelinmiş. Bu partinin çeşitli kurumlarında çalışmış insanlara danışılmadan ve dışarda tutularak bir liste hazırlanmış. Bu durum aday belirleme sürecinin sonunda gelindiğinde İlçe Başkanı yönetimi ile beraber istifa etmek zorunda bırakılmıştır.

Bu durumda biz CHP’ye ömrümüzü vermiş insanlar olarak başkaldırma hakkımızı kullanmak zorunda kaldık.

Bu sürecin bir parçası olmayacağız.

Ne damat Ferit Paşa'ya,

Ne davulcu damada,

Ne hazinenin teslim edildiği damada,

Teslim olmadığımız gibi, Didim’i bir damada teslim etmeyeceğiz.

Yeni bir dünya kurulur orda yerimizi alırız..

Didim’de söz, karar ve yetki Didimlilerin olacaktır.

Didim Didimlilerindir.

Bunu yaşayarak, yaşatarak herkese göstereceğiz.” (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.