Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlılar evde kalmadı

19 Mart 2020, Perşembe 17:23

     


Sağlık Bakanlığının korona virüsten korunmak için “evinde kal” çağrısı Aydın’da karşılığını bulmadı. Son alınan önlemlerle AVM, kafeler, düğün salonları, kahvehaneler ve daha birçok eğlence mekânı kapatıldı ancak vatandaş yine de evinde kalmayı tercih etmedi. Zorunlu olarak dışarı çıkanlarsa “Evinde Kal” uyarısını bir kere daha yineledi.

Parkta, bahçede veya AVM'de; şehrin her noktasında karşımıza çıkan vatandaşlar korona virüse karşı yapılan tedbir uyarılarını ikinci plana atmış durumda. Köpeğini gezdirmek isteyende, zorunlu olarak bankaya veya alışverişe çıkan da sokakta gezdi.

Mustafa Yemiş: Ölüm her zaman her yerde var. Sokağa çıkmaya korkmuyorum. Kendimce önlemler aldım. Zamanımın çoğu evde geçiyor. TV izliyorum, yemek yapıyorum. Hükumetin aldığı önlemleri de yerinde buluyorum.

Şerafettin Bingöl: Tedbirleri ciddiye almalıyız evden çıkmamalıyız. Bu süreçte küçük esnafımızı da düşünmeliyiz. Alınan tedbirler sadece büyük işletmeler için olmamalı. Ben eğitimciyim, durumun ciddi olduğunu bilerek etrafımdakiler ile konuştum. Toplum panik yapmasın, pozitif düşünsünler, her şeyin çözümü var. İyi olacağız.

İsmail İyem: PTT bütün şubelerini kapatmış tek yer çalışıyor. Korunma amaçlı alınan bir önlem olabilir ama yine iç içe kaldık. Sadece içeri tek kişi alınıyor. Yani bizim güvenliğimiz az içeridekilerin çok. Tedbirler artırılmalı.

Halil Eraydın: Biz şu an dışarıdayız ama içeri alınmış olsak da bekleyecektik. Hava da gayet güzel nerede beklediğimin önemi yok. Tv ve sağlık çalışanlarının söylediği tedbirlere dikkat ediyoruz. Kalabalık ortamda bulunmuyoruz, iyi besleniyoruz, buna benzer önlemlerimizi aldık.

Hamile bir vatandaş: Ben hamile olarak dışarı çıkmamalıyım, tedirginim; korkuyorum. Mutlaka çıkmamız gereken durumlar da söz konusu. Tedbirler daha da fazla artırılmalı. Sokaklar hala insan dolu, herkes önlemini almalı. (AYŞE YILMAZ)

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Başhekim yardımcısı öldü

Koronavirüsten can kaybı 4'e yükseldi

Hastaneye gitmekten korkunca aktarlara akın ettiler

Halk sağlıkçıları alkışladı

Eve alkollü gelen kocasını iple boğarak öldürdü

Aydın’da 18 gıda firmasına 286 bin lira ceza kesildi

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler