Takip Et
  • 20 Mart 2020, Cuma 11:31

Hastaneye gitmekten korkunca aktarlara akın ettiler

Türkiye’de koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından ve uzmanların, ‘Zorunlu olmadıkça hastanelere gitmeyin’ uyarısının ardından, grip, soğuk algınlığı ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen Aydınlılar, çareyi aktarlarda buldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koronavirüs vakasının artmasıyla birlikte Aydınlı vatandaşlar tüm tedbirleri alıyor. Virüsün yayılmasını önlemek ve kendilerine bulaşmasından endişelenen vatandaşlar, her türlü önlemi almaya devam ediyor. Talebin son günlerde arttığını dile getiren aktarcı Seyfettin Aksoy, mikropları öldürmenin en etkili formülün başında kekik yağı ve kekik suyu geldiğini ifade etti.

“KEKİĞİN MİKROPLARI ÖLDÜRÜCÜ BİR ÖZELLİĞİ MEVCUT”

Tıbbın ve ilaçların üstünlüğünün tartışılmaz olduğunu, ancak bunları yardımcı olarak menfur koronavirüs hadisesinin ardından kendilerine rağbetin oldukça arttığını belirten Aktariyeci Seyfettin Aksoy, virüse karşı alınan tedbirlerin ardından doğal ürünlerin de katkısı olduğunu söyledi. Aksoy, “Yıllardır bu işi yaptığımız için gelen vatandaşları önce bilgilendirip daha sonra da istediği ürün çeşitlerinden veriyoruz. Bu duruma karşı ıhlamur, adaçayı ve diğer doğal kış çaylarının yanı sıra en önemlisi de kekik ve kekikten elde edilen mamuller. Kekiğin mikropları öldürücü bir özelliği mevcut. Örneğin kekik suyu 50 yıl beklese içinde asla bakteri bulunmaz. Bu da, mikroplara karşı öldürücü bir özelliğe sahip olduğunu gösterir ve diş ağrılarını da geçirir. Günde 2-3 defa bir yudum kekik suyunu ağızda gargara yapıp yuttuktan sonra bütün mikropları temizleyecektir. Özellikle koronavirüse karşı ısrarla kekik suyu ile filiskin suyunu tavsiye ediyorum ve rahat nefes almada etkisi çok fazla. Tabi bu arada meyan kökü, hatmegül çiçeği öksürüğe iyi gelen ürünler. Bulunduğumuz oda içerisinde sıcak suyun içerisine nane veya okaliptüs yağı damlatma da rahat nefes almamızı sağlar” dedi.

“SİYAH ÇAY ALIŞKANLIĞIMIZI BİR SÜRE ARA VERELİM”

Vatandaşların bazı alışkanlıklarını bir süre ara vermesini de tavsiye eden Aksoy, “Ben buradan halkımıza tavsiye ediyorum, zencefilli, tarçınlı, havlıcanlı çayları tercih etsinler. Bu duruma karşı eski alışkanlığımız olan siyah çaya ara versinler, yeşil çay veya diğer aktariye ürünlerine ağırlık versinler. Bunun faydasını göreceklerdir. Bu bilinçte olan vatandaşlarımızdan yoğun bir talep var. Sokağa çıkmaktan endişe duyan vatandaşlarımız ise, evlerinde bulunan adaçayı, ıhlamur gibi ürünleri tercih etsinler” ifadelerini kullandı. (DUYGU DİLEK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.