Takip Et

SON DAKİKA

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

18 Nisan 2024, Perşembe 15:07

     


Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyen yüz binlerce mükellef tespit ederken bunların cezai işlem uygulanmadan "pişmanlık" hükmünden yararlanıp vergi borçlarını ödeme imkanı bulunuyor. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, "2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz. Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 

 







 
Son Eklenen Haberler