• 6 Kasım 2026, Cuma 14:27

Nazilli İİBF öğrencileri Ege Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti

Nazilli İİBF öğrencileri Ege Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, İzmir'deki Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne teknik ziyaret gerçekleştirdi. Dış ticaret süreçlerini yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, ithalat, ihracat, lojistik ve e-ticaret uygulamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), öğrencilerin mesleki bilgi ve deneyimlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ile Uluslararası Ticaret Topluluğu öğrencileri, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Üniversite ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen teknik gezide öğrenciler, derslerde edindikleri teorik bilgilerin uygulamadaki karşılığını görme fırsatı yakaladı.

GÜMRÜK YETKİLİLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Teknik ziyaret kapsamında öğrenciler, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Olgun Toprakçı, Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Aydın ve İzmir Gümrük Müdürü Hasan Kocuk ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında gümrük idarelerinin görevleri, dış ticaret işlemlerinin yürütülmesi ve sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Yetkililer, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak dış ticaret alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençlere önemli bilgiler aktardı.

İTHALAT VE İHRACAT SÜREÇLERİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

Ziyaret sırasında bölge müdürlüğünün farklı birimlerini gezme fırsatı bulan öğrenciler, gümrükleme işlemlerinin nasıl yürütüldüğünü yakından inceledi.

Öğrencilere ithalat ve ihracat denetimleri, lojistik operasyonlar ve e-ticaret uygulamalarına ilişkin bilgi verildi.

Gümrük süreçlerinde gerçekleştirilen işlemler ve kurumun çalışma sistemi hakkında yapılan açıklamaları dikkatle dinleyen öğrenciler, merak ettikleri soruları da doğrudan uzman personele yöneltti.

TEORİK BİLGİLER SAHA DENEYİMİYLE BULUŞTU

Teknik gezinin, öğrencilerin eğitim sürecinde kazandıkları teorik bilgileri gerçek çalışma ortamıyla ilişkilendirmelerine katkı sağladığı belirtildi.

Özellikle uluslararası ticaret ve finansman alanında eğitim gören gençler, dış ticaretin kamu kurumları tarafından yürütülen denetim ve uygulama süreçleri hakkında daha kapsamlı bilgi edinme imkânı buldu.

Ziyaret, öğrencilerin gelecekte görev alabilecekleri sektörleri yakından tanımaları açısından da önemli bir deneyim oldu.

GÜMRÜK YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyeleri, öğrencilerin mesleki gelişimini destekleyen teknik gezilere önem verdiklerini belirtti.

Bu tür ziyaretlerin önümüzdeki süreçte de devam etmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Öğretim üyeleri, öğrencilere aktarılan bilgiler ve gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Olgun Toprakçı'ya, Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Aydın'a, İzmir Gümrük Müdürü Hasan Kocuk'a ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilerin kamu kurumlarının işleyişini yakından tanımasına ve dış ticaret sektörüne yönelik mesleki farkındalık kazanmasına katkı sundu. (FURKAN SARICA)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.