• 3 Haziran 2026, Çarşamba 11:03

Aydın sanayisinin acı kaybı

Aydın sanayisinin önde gelen isimlerinden, EYS Endüstri Makina Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Öğütçü yaşamını yitirdi.

Aydın’da EYS Endüstri Makina’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Öğütçü hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca üretim ve sanayi alanında önemli yatırımlara imza atan Öğütçü’nün vefat haberi kentte büyük üzüntüyle karşılandı.

Merhum Şakir Öğütçü için bugün ikindi namazının ardından Bey Camii’nde cenaze töreni düzenlenecek. Kılınacak cenaze namazının ardından Öğütçü’nün naaşı, Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze törenine iş dünyasının temsilcileri, sanayiciler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, dostları ve yakınlarının katılması bekleniyor. Defin işlemlerinin ardından, kurucusu olduğu EYS Endüstri Makina fabrikasında toprak mevlidi gerçekleştirileceği öğrenildi.

Şakir Öğütçü’nün vefatının ardından iş dünyasından peş peşe başsağlığı mesajları yayımlandı. Aydın Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, Öğütçü’nün kaybının büyük üzüntü yarattığı ifade edildi.

AYDIN SANAYİ ODASI VE TİCARET ODASI'NDAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI 

Aydın Sanayi Odası tarafından yayımlanan taziye mesajında, “Odamız üyesi EYS Endüstri Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Öğütçü’nün vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumun cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Bey Camii’nden kaldırılarak Tellidede Mezarlığı’na defnedilecektir. Defin işleminin ardından fabrikada toprak mevlidi gerçekleştirilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Aydın Ticaret Odası tarafından ise, “Odamız Üyesi EYS Endüstri Makine Sanayi ve Ticaret AŞ ile EYS Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Öğütçü vefat etmiştir. Merhumun cenazesi 3 Haziran 2026 Çarşamba günü (bugün) ikindi namazını müteakip Bey Camii’nden kaldırılıp Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, camiamıza ve kederli ailesine başsağlığı dileriz” (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.