Takip Et

/>

SON DAKİKA

Yasak aşk faciası

7 Kasım 2023, Salı 12:01
Son güncelleme: 7 Kasım 2023, Salı 12:29

     


Bursa'da yaşanan olayda, Kazakistan vatandaşı Irına Franzen, kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığı gerekçesiyle aşk yaşadığı Turan Döner'i bıçaklayarak öldürdü. Irına Franzen'e ömür boyu hapis cezası isteniyor. Kadın ifadesinde, "Turan, cep telefonunu karıştırdığımı öğrenince çılgına döndü. O an çok korktum" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Olay, Yıldırım ilçesinde ağustos ayında meydana geldi. 2019 yılında Türkiye'ye gelen ve Bursa'da bir restoranda garson olarak çalışan Kazakistanlı Irına Franzen, işletme sahibi Turan Döner ile aşk yaşamaya başladı. Franzen, bekar olan Döner'in kendisine kiraladığı evde birlikte yaşamaya başladı. Ancak Franzen, Kazakistan'daki ailesini ziyaret ettikten sonra Bursa'ya döndüğünde, sevgilisi Turan Döner'in cep telefonunu kontrol ettiğinde, en yakın arkadaşıyla kendisini aldattığını öğrendi. Bu bilgi üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü, ve iddialara göre Turan Döner, Franzen'i dövmeye başladı. Franzen, kendini savunmak için mutfağa gidip bir bıçak aldı ve sevgilisi Turan Döner'in kalbine sapladı. Döner kanlar içinde kalarak yaşamını yitirirken, Irına Franzen olay yerinden çığlık atarak yardım istedi. Polis ve sağlık ekipleri ihbar üzerine olay yerine geldi. Sağlık ekipleri, Turan Döner'in hayatını kaybettiğini tespit ederken, Irına Franzen polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen Franzen, mahkeme tarafından tutuklandı.

Irına Franzen hakkında 'kasten öldürme' suçlamasıyla açılan davanın iddianamesinde, Franzen'in kendini öldürüleceği korkusuyla cinayeti işlediği vurgulandı. Franzen ifadesinde, "Turan ile sevgiliydik. Kazakistan'a ailemin yanına tatile gitmiştim. Bir süre sonra tekrar Türkiye'ye döndüm. Bir gece Turan'dan şüphelenip, telefonunu karıştırdım ve Turan'ın en yakın arkadaşım ile beni aldattığını gördüm" şeklinde ifade verdi. Aynı zamanda Franzen, "Turan, kendisinin cep telefonunu karıştırdığımı öğrenince çılgına döndü. O anda çok korktum. Turan, kendisinin telefonunu kurcaladığım için sinirlenip kafama vurmaya başlayınca, kendimi savunmak için mutfaktan bıçağı alıp salladım. Öldürme kastım yoktu" dedi. (DHA) 







 
Son Eklenen Haberler