Yaz sıcaklarından bunalan emekli polis memuru Sinan Çağlayan, 8 yaşındaki oğlu Yiğit Çağlayan ile birlikte serinlemek amacıyla göle girdi. Ancak kısa süre sonra baba ve oğul akıntıya kapılarak kıyıdan uzaklaşmaya başladı.
Olayın fark edilmesi üzerine sahilde bulunan vatandaşlar vakit kaybetmeden suya girerek yardım etmeye çalıştı. Yaşanan panik dolu anlarda küçük çocuk sudan çıkarılırken, baba Sinan Çağlayan gözden kayboldu.
Çevrede bulunan vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde 8 yaşındaki Yiğit Çağlayan sudan çıkarılarak güvenli bölgeye alındı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğun sağlık durumunun takip altına alındığı öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Bursa'nın İznik ilçesinde yaşanan olay sonrası bölgeye jandarma, polis, deniz polisi ve 112 Acil Sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler ve vatandaşlar tarafından gölde geniş çaplı arama çalışması başlatılırken, kaybolan emekli polis memuru Sinan Çağlayan'a ulaşmak için yoğun çaba harcandı.
Gölde sürdürülen arama çalışmalarının ardından Sinan Çağlayan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Acı haber ailesini ve yakınlarını yasa boğarken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yaşanan trajedi, göl ve sahil bölgelerinde akıntı tehlikesinin bir kez daha ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne serdi. (HABER MERKREZİ)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.