Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye'nin uçurtmaları Söke'den havalanıyor

19 Nisan 2022, Salı 12:07

     


Sökeli uçurtma firması tarafından üretilen rengarenk uçurtmalar, Anadolu'nun dört bir yanında gökyüzünü süslüyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesinde merhum Mehmet İrfan Arık tarafından 1982’de evinin bodrum katında başlayan uçurtma imalatı, Gaye Sanayi Sitesi'nde daha geniş mekanda yapılan üretimle ülke genelinde geniş bir pazar ağına kavuştu. Yıllık ortalama 400-450 bin uçurtmanın üretildiği Söke Arık Uçurtma firmasının ürettiği rengarenk uçurtmalar, bahar ayların gelmesi ile Anadolu'nun dört bir yanına sevk ediliyor.

Nisan aylarında batı bölgelerinden gelen siparişlerin ilerleyen aylarda İç Anadolu, Güney Doğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerine yayıldığını söyleyen Söke Arık Uçurtma firmasının işletmecisi Sabri Arık, ”Geçmiş yıllarda yıllık ortalama 150 binlerde olan üretimimiz bugün 400-450 binlere ulaştı. Pandemi sürecinde bile üretime ara vermeden devam ettiğimiz uçurtmalarımızı kargo yada kendi araçlarımızla yerine ulaştırmaktayız” dedi.

Artan girdi maliyetlerine rağmen üretime devam ettiklerini söyleyen Arık, baba mesleğini sürdürürken 10 kişiye de istihdam kapısı açtıklarını sözlerine ekledi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler