Takip Et

SON DAKİKA

"Memleketimde olmaktan mutlu ve gururluyum"

18 Ekim 2018, Perşembe 15:54

     


Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memleketi Aydın'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi. AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda partilileri ile bir araya gelen Bakan Selçuk, “Bugün memleketimde siz değerli hemşerilerimle ve dava arkadaşlarımla birlikte olmaktan mutluyum ve gururluyum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydınlı eski Bakan Atilla Koç’tan sonra, 24 Haziran seçimleri sonrası kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan Koç'un kızı Zehra Zümrüt, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak 11 yıl sonra Aydınlıları bir bakanını ağırlamanın gururunu yaşattı.

Aydın İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda partilileri ile bir araya gelen Bakan Selçuk, İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda partilisi tarafından karşılandı. İl Başkanı Ömer Özmen, “Cumhurbaşkanlığı hükümet Sisteminin ilk kabinesinde yer alan Aydınlı hemşerimiz Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendi Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak görev aldı. Bugün kendisini ağırlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Aydınlı halkımız bize, ‘bakanımız ne zaman gelecek Aydın’a? diye soruyorlardı. Onların da üç ayrı bakanlığın birleştirilmesi ve bu yönde yoğun çalışmaları vardı. En kısa sürede geleceğini söylemiştik, sağolsunlar bu yoğunlukta bizleri kırmayıp bugün ilimizdeler” dedi.

“GÖNÜLLER BİRLEŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

“Memleketi Aydın’da hemşerileri ve dava arkadaşları ile bir arada olmaktan mutlu ve gurulu olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, “17 yıldır Türk siyaset anlayışına yeni bir bakış kazandıran yönetim anlayışında zihniyet dönüşümü gerçekleştiren, gücünüz sadece ve sadece Milli İradeden alan bu kutlu davada yol arkadaşlarımı selamlıyorum. Biliyoruz ki biz birlikte büyük Türkiye’yiz kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile istikbale yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. İnandığımız dava uğruna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda haklı mücadelemizi başarıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrımcılık yapmaksızın 81 milyonu kardeş biliyoruz. Gücümüz hizmet diyoruz, gücümüz millet diyoruz. Ayrıştıran değil birleştiren olmak istiyoruz. Gönül kıran, gönül inciten değil, gönüller birleştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN 10 ÜLKESİ ARASINDA YER ALMAYI AMAÇ EDİNDİK”

Hükümet Sisteminin 100 günlük eylem planı içerisinde kendilerine düşen bir çok görev olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “İstihdamı teşvik eden politikalarımızı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kurumsal çalışmalarımız yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bugün ilimizde de Şirinkent çocuk sitemizi açıyoruz. Sonrasında ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi açılışımızı yaparak aynı zamanda istihdamı artırmayı hedefliyoruz. Şehrimizin, ülkemizin sosyal kalkınması için, milletimizin refah seviyesini artırmak için hep birlikte özveriyle çalışacağız. Biliyoruz ki birçok engeller var önümüzde. Fakat biz her türlü engele rağmen ülkemizi dünyanın 10 ülkesi arasında yer almasını amaç edindik, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu nedenle hep birlikte çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim samimiyetimizin ve emeğimizin karşılığını versin. Milletimizin teveccühü ile dualarla karşılığını buluyoruz, bunları yaparken beklentimiz milletimizin duasını alabilmek. Hepimiz biliyoruz ki Dünya 5’ten büyüktür diyen bir liderin dava arkadaşlarız, o yüzden Dünya 5’tenbüyüktür diyerek mazlumların gür sesi olmaya devam edeceğiz. AK Parti dünyadaki haksızlıklara dur demeye devam edecek. Ak Parti adı üstünde adaletin ve kalkınmanın partisidir” diye konuştu.

“GELECEĞİN GÜÇLÜ TÜRKİYE’SİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Ak Parti hükümetinin 8 milyar yardımla 2017 yılı için dünyada birinci ülke olduğunu hatırlatan Selçuk, “Bu hepimiz için elbette bir gurur vesilesi, Türkiye de sosyal politikalarda edindiğimiz tecrübeyi dünya vizyonuna da taşıyoruz. 513 bin kişiye evde bakım hizmeti sağlamaktayız, 112 bin çocuğumuza da sosyal eğitim destek programı ile ekonomik destek sağlıyoruz. 2017 yılında cumhurbaşkanımızın öncülüğünde milli istihdam seferberliği başlattık ve bunu güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmamız sonucunda geçen yılın aynı ayına göre kayıtlı çalışan sayımız 850 kişi arttı. Bugün milletimizin teveccühü olan güveni artmakta. Adalet ve merhametle geleceğin güçlü Türkiye’sini, kalkınmış Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk’a İl Başkanı Ömer Özmen tarafından uzun yaşam ürünlerinin yer aldığı hediye sepeti hediye edildi. Burada partilileri ile fotoğraf çektiren Bakan Selçuk, diğer programlarına geçti. (ERDAL AYDIN)

Bakan Selçuk Aydın'da

"Memleketimde olmaktan mutlu ve gururluyum"

Bakan Selçuk Çocuk Sitesi Müdürlüğü'nün açılışına katıldı

"Kadının istihdamdaki payı artacak"







 
Son Eklenen Haberler