Takip Et

SON DAKİKA

"Kadının istihdamdaki payı artacak"

18 Ekim 2018, Perşembe 18:03

     


Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve girişimcilerle Aydın Ticaret Odası'nda bir araya gelen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadının toplumdaki yerine ve STK'ların üzerine düşen görevlere dikkat çekti. Bakan Selçuk, "Eğitimli kadın güçlü, ne istediğini ve ne yapacağını bilen kadın demektir. Zira eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacaktır" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aydın Ticaret Odasındaki "STK ve Girişimciler Buluşmasında" STK'ların kadın temsilcileri ve AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Selçuk'a Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve protokol üyeleri de eşlik etti.

AYTO olarak Bakan Selçuk'u ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Hakan Ülken, oda olarak kadınlara her zaman fırsat eşitliği sağladıklarını söyledi. Ülken, " Biz kadınlarımıza bir pozitif ayrımcılık değil kadınlarımızın olması gerektiği yerde olmaları anlamında fırsat eşitliği sağlamak adına gereğini yapıyoruz. Onlar zaten alabilecekleri yolu fazlasıyla alacaklardır. Bugün yine salonumuzun yarıdan fazlası kadındı ve bu bizim için onurdur.

Memleketim Aydın'da, Türkiye'de her anlamda değer katan kadınlarımızla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Salonda çoğunluk olarak kadınları görmekten dolayı mutluluğu dile getiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, " Kadın, aileyi ve toplumu geleceğe taşıyan en önemli faktördür. Yaşamın her alanında kadınlarımızın varlığı umudumuzu diri tutuyor. Bugün kadınlarımızın elde ettiği başarının arkasında toplumsal başarıyı ve sahip olduğumuz kültürel değerlerin olduğunu görmekteyiz. Kadının statüsünü yükselten en önemli etken eğitim seviyesidir. Eğitimli kadın güçlü, ne istediğini ve ne yapacağını bilen kadın demektir. İmkana ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı, üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur. Zira eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacaktır. Bakanlık olarak kadına pozitif ayrımcılığı getirerek kadının önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AYTO başkanı Hakan Ülken Bakan Selçuk'a incir ve efe figürü takdim etti, girişimciler de sertifikalarını Bakan Selçuk'tan aldı. (AYŞE YILMAZ)

Bakan Selçuk Aydın'da

"Memleketimde olmaktan mutlu ve gururluyum"

Bakan Selçuk Çocuk Sitesi Müdürlüğü'nün açılışına katıldı

 







 
Son Eklenen Haberler