Takip Et
  • 17 Kasım 2023, Cuma 22:41

Günde 10 bin adım atmak zayıflatır mı?

Yapılan araştırmalarda günde 7 bin adım atmanın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için hedef olması gerektiği belirtiliyor. 10 bin adım atma fikri ise herhangi bir bilimsel kanıta dayanmıyor.

PEKİ 10 BİN ADIM FİKRİ NEREDEN GELİYOR?

10 bin adım efsanesi Japon bir firma tarafından çıkartılan fitness padometresinden geliyor. Şirket japon alfabesindeki japonca karakteri yürüyen bir insana benzetmesiyle bunu bir slogan haline getiriyor. Şirketin buradan ileri gelerek padometreye 10 bin adım ölçer adını vermesiyle günümüzdeki 10 bin adım efsanesi doğuyor.

10 BİN ADIM ATMAK ZAYIFLATIR MI?

Günde 10 bin adım atmak bir şart olarak algılanmamalıdır. Bu efsane gün geçtikçe gelişerek insanların daha fazla motive olup, istedikleri hedefe ulaşabilmeleri için büyüyerek slogan haline gelmiştir.

Günlük 10 bin adım atmak ortalama 500 kaloriye denk gelmektedir. Tabiki bu kalori değeri kilo ve yaşınıza göre farklılık göstermektedir.

Günde 5 binden az adım atmak ise hareketsiz bir yaşam olarak nitelendirilmektedir. Düzenli oluşturacağınız yürüyüş yapma alışkanlığı, hem zayıflamanızda hemde sağlıklı bir vücuda ulaşabilmenizde büyük katkı sağlayacaktır.

YÜRÜMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi azaltır.
Kolestrol seviyenizi dengeler
Bağışıklık sisteminizi dengeler
Kansere yakalanma riskinizi azaltır.
Zayıflayıp formda kalmanıza yardımcı olur
Diyabet riskini azaltır
Kalp krizi geçirme riskinizi yüzde 20 azaltır
Tansiyon seviyenizi dengeler
Mutluluk hormonu salgılar
Bağırsak sağlığınızı korur
Kas ve kemik sağlığını korur
Uyku kalitenizi artırır

Sağlıklı ve dengeli beslenip, yürüyüşü alışkanlık haline getirerek attığınız her adımla zayıflayıp istediğiniz ideal kilo ve sağlıklı bir vücuda ulaşabilmeniz mümkün. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.