Takip Et

SON DAKİKA

"Kuyucak'a böyle bir gurur yaşattığım için mutluyum"

1 Temmuz 2022, Cuma 15:21

     


Aydın'da Liseye Geçiş Sistemi Sınavı'nda (LGS) 90 sorunun hepsini doğru cevaplayan 3 öğrenci, 500 tam puanla Türkiye birincileri arasına girmeye hak kazandı. Bu öğrencilerin arasında Kuyucaklı Enes Doğanlı da yer aldı. Enes, "Kuyucak'a böyle bir gurur yaşattığım için mutluyum" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

5 Haziran'da Türkiye genelinde merkezi olarak 8.sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen LGS'de Aydın'da 3 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Türkiye genelinde 48 ilde 193 öğrencinin tam puan aldığı sınavda Kuyucak Atatürk Ortaokulu öğrencisi Enes Doğanlı, Türkiye birincisi oldu.

Sınavda tek bir hata bile yapmayan 193 öğrencinin arasında yer alan Enes Doğanlı, başarısının sırlarını anlatırken, gelecek hayallerini de paylaştı. Doğan, “Kuyucak’ta ilk defa birinci çıkıyor. İlçeme bu gururu yaşattığım için ailem ve ben çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Başarısının sırrının sosyal hayatı bırakmamak olduğunu söyleyen Doğanlı, “Düzenli çalışma sonucu bu başarıya ulaştım. Ders çalışırken sosyal hayatımı da bir kenara bırakmadım. Halk oyunu ekibindeyim, Kuyucak Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katıldım. Sosyal etkinlikler kafamı dağıtmama yardımcı oldu. Günlük 2,5-3 saat çalıştım. Haftada bin 200 soru çözüyordum. Sınav öncesi çok heyecanlıydım ama okulumuzun destekleri sayesinde bu heyecanı yendim ve LGS’ye çok rahat bir şekilde girdim" diye konuştu.

Seneye sınava girecek öğrencilere de önerilerde bulunan Doğanlı, "Okullar yaz kursları açıyor. Seneye sınava girecek arkadaşlarım mutlaka yaz kurslarına katılsınlar. Düzenli ders çalışsınlar. Sosyal etkinliklere de ara vermesinler” diye konuştu.

Yazılım mühendisi olmak istediğini de söyleyen Enes Doğanlı, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’e, ailesi ve öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür etti. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler