Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın badminton lokomotifi Kuyucak

1 Nisan 2022, Cuma 12:17

     


Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 2006 yılından bu yana badminton çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 15 yıldır Kuyucak Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Doğan öncülüğünde Atatürk Ortaokulu öğrencileri ile başlayan badminton serüveni, Cengiz Topel İlkokulu ve Kuyucak Anadolu Lisesi ile birlikte büyümeye devam ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kuyucak ilçesi, badminton spor dalında çeşitli kategorilerde 15 yıl boyunca pek çok sporcu ile bir çok turnuvada öncelikle ilde, bölgede ve Türkiye genelinde başarıları ile Badminton camiasının takdirini toplamayı başardı. Bu süreçte il şampiyonlukları, bölge şampiyonlukları ve geçtiğimiz yıllarda da olmak üzere Türkiye dereceleri elde etmeye başladı. Kuyucak Belediyespor Kulübü bünyesinde 2 Milli sporcu çıkarma başarısı da gösteren öğrenciler, aynı zamanda Anadolu Yıldızları Badminton Ligi Türkiye 3. sü unvanı taşıyor. Pandemi öncesi Kuyucak Anadolu Lisesi Genç Kızlar Badminton takımının okul sporlarında yakalamış olduğu Türkiye 5.liği derecesi gelecek adına Kuyucak’ı umutlandırdı.

BADMİNTONDA KUYUCAK DAMGASI

Okul sporları badminton gençler kategorisinde Kuyucak Anadolu Lisesi Erkek Takımı il ikincisi, kızlar ise şampiyon oldu. Küçükler kategorisinde Kuyucak Atatürk Ortaokulu Erkek Takımı il ikincisi, kızlar ise il şampiyonu oldu. Kuyucak Atatürk Ortaokulu Yıldız Kızlar kategorisinde il şampiyonu olurken, erkekler il ikincisi oldu. Badminton dalında Kuyucak’a sayısız başarılar geldi. Kuyucak Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Doğan, yeni başarılar için kolları sıvadı.

Badminton Antrenörü Hakan Doğan, “Başarıda emeği geçen öğrencilerimiz Yusuf Can İnan, Ali Acar, Ali Çalışan, Musa Barış İlksiz ve Hasancan Soğukpınar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Korkmaz’ı yürekten kutluyorum. Başarımız Kuyucak'a hayırlı olsun. Desteklerini bizden esirgemeyen Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’e teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler