Takip Et

/>

SON DAKİKA

150 su kaynağına 1 milyon pullu sazan yavrusu bırakıldı

27 Temmuz 2022, Çarşamba 20:15

     


Kütahya’da 150 su kaynağına 1 milyon pullu sazan yavrusu bırakıldı

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kütahya’da, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında 150 su kaynağına toplam 1 milyon adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Vali Ali Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen projenin sürdürülebilir balık yetiştiriciliği için oldukça önemli olduğunu bildirdi.

Porsuk Barajı’na 200 bin pullu sazan yavrusu bırakıldığını dile getiren Vali Çelik, bölgede Sofça, Sobran, İncesu, Kalburcu Çiftliği Kooperatifi bünyesinde 40 kişinin balıkçılık yaparak geçimini sağladığını söyledi.

2002 yılından itibaren uygulanan projeyle 3 milyon 300 bin balığın su kaynaklarına kavuşturulduğunu aktaran Çelik, “Projeyle iç su stoklarının takviyesi, sürdürülebilir balıkçılık, ekolojinin korunması, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi amaçlanıyor.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay ise, balıkçılıkta yaşanan üretim artışına değindi. Atalay, “Geçen yıl 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Büyük bir rakam, önemli bir endüstri. Bunun daha da yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Programa Çelik ve Atalay’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, siyasi parti temsilcileri, yetiştiriciler ve vatandaşlar katıldı. (AA)







 
Son Eklenen Haberler