Takip Et

SON DAKİKA

“Bir aydır susuzluk çekiyoruz”

24 Temmuz 2022, Pazar 16:07

     


Aydın’ın Koçarlı İlçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde vatandaşlar yaklaşık bir aydır susuzluk çekiyor. Vatandaşlar, su ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor.

Mahallenin su ihtiyacının karşılandığı depoda yaklaşık bir aydır su olmadığını ve evlere bir damla dahi su verilemediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Balcı, “Bir aydır susuzluk çekiyoruz. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

BİDONLARLA SU TAŞIYORLAR

Yaklaşık 300 hanenin bulunduğu ve bin kişinin yaşadığı Esentepe’de vatandaşların su ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla komşu köylerden karşıladığını söyleyen Balcı, “Kendi araçlarımızla bidonlarla komşu köyden su taşıyoruz. İçme ve kullanma suyu ihtiyacımızı böyle karşılıyoruz. Hayvanı olan köylülerimiz daha büyük zorluk yaşıyor. Bırakın banyo yapmayı, af edersiniz tuvalete gitmeye bile korkar hale geldik” diye konuştu.

Balcı, yetkili birimlere defalarca kez başvurmalarına rağmen sorunun çözüme kavuşmadığını belirterek, mahallelerindeki susuzluğun giderilmesi için Aydın Valisi’nin konuya el atmasını beklediklerini ifade etti. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler