Takip Et

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygısızlığa göz yummadı

16 Haziran 2022, Perşembe 12:36

     


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, benzin almak için girdiği akaryakıt istasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, iktidara ve şahsına küfreden kişiye tepki gösterdi. Olay yerinden aracıyla kaçan S.Ç. isimli kişi kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan ve alkollü olduğu belirlenen kişinin ehliyetine el konuldu.

Olay, geçtiğimiz günlerde Koçarlı’da yaşandı. AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, yaşananları şöyle anlattı: “Benzin almak için benzinliğe girdiğim esnada aracın içindeyken bir vatandaşın aşırı tepkiler vererek siyasi anlamda bizlere hareketlerine şahit oldum. Öncesinde çok önemsemedim ama baktım ki söylemleri giderek ağırlaşıyor ve manevi değerlerimize dokunuyor, aracımdan inip vatandaşın yanına gidip sakin olmasını söyledim. Gördüm ki zil zurna sarhoş. Sarhoşluğunun verdiği cesaretle hükümet politikalarımız hakkında saçma sapan, aslı olmayan bir sürü iftira, karalama, argo konuşmaya devam etti. Siyasi olarak kendimi tanıtıp daha sakin olmasını söylememe rağmen şahsıma ve aileme de hakaretler içeren cümleler sarf etmeye devam etti. Bir siyasi olarak şahsıma yapılan hakaretleri kabul edebilirim fakat hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza karşı söylemlerine kayıtsız kalamadım. Aramızda ufak bir münakaşa sonrasında kendisi jandarmanın ve emniyet mensuplarımızın olay yerine gelmesiyle aracına binip kaçmak istedi. Benzinliğin karşısında yer alan Sanayi Sitesi tarafına doğru kaçması ile ufak bir kovalamacanın ardından şahıs yakalanarak olay yerine geri getirildi. Sarhoş olması ve alkollü araç kullanmasından dolayı şahsa kolluk kuvvetlerimiz tarafından işlem yapıldı ve emniyete götürüldü.”

“CUMHURBAŞKANIMIZA VE ONUN DAVASINA BİR BORCUMUZ VAR”

Bu tür konulara sessiz kalmanın davalarına ihanet olacağını da ifade eden Başkan Arslan, “Bu ülkede yapılan her saygılı eleştiri başımızın üstüne. Şahsıma yapılan hakaret ve küfre de toleransımız var. Bulunduğumuz konum bizi daha toparlayıcı ve toplum gözüyle bakma sorumluluğu veriyor. Fakat partimiz ve cumhurbaşkanımız hakkında asılsız iddialar kırmızı çizgimizdir. Sonuç olarak, biz dava insanları korkak gibi davranırsak sadece koltukları işgal etmiş oluruz. Daha yüksek sesle liderimizi ve davamızı savunmamız gereken bu günlerde şahit olduğumuz konularda sessiz kalmak davamıza ihanet etmektir. Görmedim, duymadım, bilmiyorum deme günü değildir. Bu bir vebaldir. Cumhurbaşkanımıza ve onun davasına bir borcumuz var. Ve borcu ödeme günü bugündür. Her ne pahasına olursa olsun dikleşmeden dik duracağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her doğruyu her ortamda doğrularımızı savunmaya tüm gücümle devam edeceğim” dedi.

Emniyet’e götürülen ve alkollü olduğu doktor raporuyla da tespit edilen S.Ç.’nin ehliyetine el konulduğu ve hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler