Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli ve Fethiye il mi oluyor?

20 Mayıs 2022, Cuma 12:14

     


tvDEN’de yayınlanan Ege Masası programında, aralarında Nazilli, Fethiye ve İskenderun’un da yer aldığı 19 ilçenin il olacağı konuşuldu. İddiaya göre Nazilli il olsa bile Aydın büyükşehir kalmaya devam edecek, Muğla ise büyükşehir statüsünü kaybedecek.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu ve Egeli gazetecilerin Ege’nin ve ülkenin gündemindeki konuları yorumladığı Ege Masası programında Gazeteci Veysel Karahan, aralarında Nazilli ve Fathiye’nin de olduğu 19 ilçenin il yapılacağına dair ciddi hazırlıklar yapıldığını öne sürdü.

“ERDOĞAN’A SUNULDU”

Karahan, siyasi kulislerden konuya ilişkin edindiği bilgileri, “Çok ciddi kaynaklardan 19 ilçenin il yapılmasına ilişkin teklifin, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu öğrendim. Ben bugüne kadar Nazilli’nin il olacağı yönündeki iddialara hiç inanmayanlardandım fakat bu kez durum farklı. İl yapılması düşünülen 19 ilçede 2,5 milyon seçmen var. Buralar il olursa Cumhur İttifakı’na silme oy çıkar. Cumhur ittifakı son dönemdeki oy kaybını bu hamleyle bile telafi ederek yüzde 50’yi garantiler” dedi.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR KALACAK”

Nazilli’nin il olması halinde 2 milletvekili çıkaracağını da söyleyen Karahan, “Nazilli il olsa bile Aydın büyükşehir kalmaya devam edecek, Muğla ise Fethiye il olunca büyükşehir statüsünü kaybedecek. Teklife göre İzmir’de herhangi bir ilçenin il yapılması söz konusu değil” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN SÖZÜ VAR”

Gazeteci Mehmet Ali Cintosun da Atatürk’ün “Nazilli istikbalde vilayet olacaktır” sözünü hatırlatarak, “Bugüne kadar Atatürk’ün bu sözü yerine getirilmedi. Geçmiş yıllarda bir çok lider Nazilli’yi il yapma vaadinde bulundu fakat olmadı. Şimdi güçlü bir iktidar var ve Nazilli’nin il yapılacağına Nazillililer olarak biz de inandık” dedi.

“ÖDEMİŞ’İN DE GEÇMİŞTE BÖYLE BİR HAYALİ VARDI”

Tireli Gazeteci Ercan Çelik ise teklife göre İzmir’den herhangi bir ilçenin il yapılmayacağının ifade edilmesi üzerine, “Ödemiş’in geçmişte böyle bir hayali vardı fakat son dönemde bu pek dile getirilmiyor. Nazilli il olursa belki İzmir’in Beydağ ilçesini Nazilli’ye bağlayabilirler” diye konuştu. (HAZEL BAYIK)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler