Takip Et

/>

SON DAKİKA

Bu sucuk başka sucuk

18 Aralık 2015, Cuma 09:30

     


Bozdoğan’a özgü nişastanın, ceviz ve şekerle buluştuğu tatlı, meşhur Bozdoğan Sucuğu yıllardır ağızları tatlandırmaya devam ediyor. Bir ip üzerine cevizlerin dizildiği üzerine de nişastanın kaplandığı Bozdoğan Sucuğu, damaklarda tarihi tadını bırakıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yıllardır Bozdoğan ve çevre ilçelerde yapılan Bozdoğan Sucuğu, Efeler’de çok fazla bilinmese de Bozdoğon’da herkesin ağzını tatlandırıyor. Meşhur Bozdoğan Sucuğunu 30 senedir yapan ve bu işle geçimini sağlayan Sabahattin Menteşe, ilçe pazarlarında bu tadı tüketiciyle buluşturuyor. Sucuk işinin atadan gelen bir meslek olduğunu bildiren Menteşe, sözlerine şöyle devam etti:

“Üretim yeri Nazilli’de, 30 senedir bu işle uğraşıyorum. Ceviz, şeker ve nişastadan oluşan bir tatlı ayrıca çocukların kemik gelişimi açısından da faydalıdır. Bakanlıktan izinlerim vardır her şeyimiz yasal. Saklama koşulları yazın 4 gün kışın ise 1 haftaya kadar gidebiliyor.”

Sucuğun yöreye has bir lezzet olduğunu belirten Menteşe, “Yenipazar, Bozdoğan’ın ilçe ve köy pazarlarına gidip sucuklarımızı satıyorum. İnsanlar bu tatlıya çok rağbet ediyor. Almaya gelen 3, 4 tane almadan gitmiyor. Menteşe Tatlı Sucuk adlı imalathanemde üretiyorum. Her Salı Bozdoğan’a gelirim. İşlerimiz çok şükür iyi” dedi.

Menteşe, özel olarak sipariş aldığını, İstanbul’a da Bozdoğan Sucuğunu gönderdiğini söyledi. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler