Takip Et
  • 14 Mayıs 2024, Salı 20:43

Aydın'da Milli Park'a yangın düzenlemesi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaz döneminde gerçekleşmesi muhtemel yangınlara karşı alınacak önlemler ile ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre; Dilek Yarımadası Milli Parkı'na giriş saatleri 08.00-18.00, son çıkış saati ise 19.30 olarak belirlendi.

Bölgede akşam saatlerinde konaklayanlar idari para cezası, orman yangınına sebep olanlar ise hapis cezası ile cezalandırılacak. Kuşadası Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonun konuya ilişkin diğer kararları şu şekilde:

''Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkın Güzelçamlı giriş kapısından 15.05.2024 tarihinden itibaren, 08:00 ile 18:00 saatleri arasında araç girişi yapılacak olup Milli Parkın son çıkış saati 19:30 olarak belirlenmiştir.

 

Milli Parkın günübirlik kullanım alanlarının toplam taşıma kapasitesinin 1505 araç belirlenmiştir. Taşıma kapasitesi dışında Milli Parka araç alınmayacaktır. Giriş kapısından Karasu Koyuna kadar olan ana yol üzerine hiçbir şekilde araç park edilmeyecektir. Park eden araç sahipleri hakkında gerekli yasal işlem uygulanıp park halindeki araçlar çekilecektir.

 

Yangın sezonu boyunca meteorolojik verilere istinaden nispi nemin düşük, rüzgarın şiddetli ve yangın riskinin maksimum seviyede olduğu günlerde Milli Park ziyaretçi ve araç girişine kapatılacaktır.

Milli Park alanı içinde günübirlik kullanım alanları dışında kalan orman yolları ve ormanlık alanlara girmek yasak olacaktır. 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 105. ve 110. maddelerinde belirtilen cezalar güncellenmiştir. Buna göre Devlet Ormanlarında;

Milli Park İdaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde geceleyenlerin 2.376,00 TL idari para cezası ile cezalandırması, Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu orman yangınına sebebiyet verenler 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması, Kasten orman yakanlar 10 yıldan az olmamak üzere hapis, 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması kararlaştırılmıştır.'' (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.