Takip Et

SON DAKİKA

Bu kadının elleri öpülür

13 Haziran 2014, Cuma 09:17

     


2003 yılında İncirliova’nın Karabağ Mahallesi’nde aldıkları incir bahçesini işleyerek yaklaşık 500 çeşit ağaç, her çeşit kümes hayvanı, küçük ve büyük baş hayvanı yetiştiren ve kendi elleri ile doğal ürünler yapan Selvet Karayiğit, hayatının ilk işinde göz kamaştırıyor.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2003 yılına kadar kendi evinin ev hanımlığını yapan ve hiç çalışmadığını belirten Selvet Karayiğit, kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünlerle adeta tarih yazıyor. İncirliova’nın üst kısmından geçen otoyolun kenarında kendisine ait bahçede yaşamını sürdüren Selvet Karayiğit, kendi yetiştirdiğini kendi yapıyor.

Yaşamı boyunca hiç çalışmadığını vurgulayan Karayiğit, “2003 yılına kadar ev hanımıydım ve Aydın’da yaşıyordum. O yıllarda burayı satın aldık. Satın aldığımızda bu bahçede sadece incir ağaçları vardı ve kurak bir yerdi. 11 yıl içerisinde kendi çabalarımla şuan sayısını bile sayamadığım kadar meyve ağacı yetiştirdim. Yetiştirdiğim meyve ağaçlarından yetişen meyveleri de reçel ve benzeri yiyecek olarak yapıyorum” diye konuştu.

TAMAMEN DOĞAL

Yaptığı doğal yiyecekleri sıralayarak tanıtan Selvet Karayiğit, “Bahçemde yetiştirdiğim karadutun, böğürtlenin reçelini, ev yumurtalarından erişte, yetiştirdiğim domatesten salça, tarhana, bal, baklava, turşu, nar ekşisi, zeytin, incir, muz, vişne reçeli ve mevsimine göre her meyveden doğal ortamda faydalanıyorum. Tüm meyveleri, kendi ellerimle yetiştirdiğim gibi tüm meyveleri de kendi ellerimle reçel ve sofrada yenebilecek hale dönüştürüyorum” diye konuştu.

“İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM”

“Yaptığım iş bir nevi çiftçilik sayılır” diyen Karayiğit, “Eşim Mehmet Karayiğit sanayi esnaflarından. Burası ile tamamen ben ilgileniyorum. Çevreden yaptığım işi görenler, bu işi nasıl başardığımı sormadan edemiyor. Ben bu işi seviyorum, her şeyi severek yapıyorum. İmkanlarım dahilinde daha çok iş yapmak istiyorum. Çünkü yaptığım her şey doğal olduğu için şifa kaynağıdır. Bu nedenle duyan insanlar buraya gelip beni buluyorlar ve özel sipariş verenler oluyor. İlerideki isteğim, hem yaptığım doğal ürünleri açtığım işyerinde kahvaltılık olarak halka sunmak, hem de doğal ürünlerimin her kesime ulaşmasını sağlamaktır” dedi. (BURHAN CEYHAN/GÖKHAN DÜZYOL) 







 
Son Eklenen Haberler