Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Atatürk’e de mi saygınız yok?”

11 Haziran 2022, Cumartesi 19:24

     


Nazilli’de, Milli Mücadele kahramanlarından Demirci Mehmet Efe Anıtı üzerinde özgeçmişi ile Atatürk’ün kendisine gönderdiği telgraftaki sözlerin yer aldığı tabelaların hali, vatandaşların tepkisine neden oldu. Yerel Araştırmacı Yazar Şahin Efe Yılmaz, İlçemizin Milli Mücadele kahramanına saygı duymuyor olabilirsiniz ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de mi saygınız yok?” dedi.

Nazilli Kaymakamlık Konutu yanında yer alan Cumhuriyet Parkı içerisindeki Demirci Mehmet Efe Anıtı’nın durumu, vatandaşları üzmeye devam ediyor. Anıtın bir tarafında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönem Demirci Mehmet Efe’ye gönderdiği telgraftaki sözler, diğer yanında da Milli Mücadele kahramanının özgeçmişi yer alan tabelanın sökülmüş veya düşmüş hali yer alıyor.

“BU PARKIN GÖREVLİLERİ DE VAR”

Demirci Mehmet Efe’nin ölüm yıl dönümü olan her 5 Şubat’ta İlçe Kaymakamı, Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkanı ve diğer ilçe protokolü tarafından Anıt önünde anma etkinliği düzenlendiğini söyleyen Yerel Araştırmacı Yazar Şahin Efe Yılmaz, “Milli Mücadele kahramanımıza ait anıtın durumu bizleri derinden yaralamaktadır. Burada her yıl anma etkinliği düzenlenmekte ve sadece bir gün öncesi genel temizlik yapılıyor. İlçe protokolü önce Eğriboyun Mezarlığı’nda yer alan Demirci Mehmet Efe’nin mezarına ziyaret ettikten sonra bu anıt önünde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kaymakamlık Konutu yanı başındaki ve diğer il ve ilçelerden yüzlerce avukat ile vatandaşın gelip gittiği Nazilli Adliyesi önündeki bu parkın görevlileri de var. Anıt üzerinde bulunan 2 tabelanın durumu için mevcut Başkanı Kürşat Engin Özcan’a bizzat konuyu ilettim. Milliyetçilikten dem vuran belediye başkanımızın bu konuyu köklü çözüm üretmemesini çok üzülüyoruz. Çünkü yıllardır bu soruna çözüm bulunmuyor. Anıtın bir yanında Demirci Mehmet Efe’mizin öz geçmişi yer alırken, diğer yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine gönderdiği telgraftaki, ‘Aydın ve Halisi Kuvayı Milliye Umum Kumandanı Demirci Mehmet Efe kardeşime; Kahraman efelerinizi size gönderiyorum. Aydın’ın bu doğru özlü ve fedakar evlatları, Bolu ve Düzce havalisinde memleketimizi gavurların esaretine düşürmeye çalışan hainleri pek kahramanca ve fedakarca bastırdılar. Vatanımıza büyük hizmetler ifa ettiler. Allah iki cihanda aziz etsin. Kendilerine ve umum kumandanları olan zat-ı alinize Büyük Millet Meclisi’nin kalbi ve samimi teşekküratını takdim eder, gözlerinizden öperim. Kardeşim efendim. Ankara, 11 Haziran 1920 İmza: Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal’ ifadeleri yer alan tabelanın sürekli düşmesi ve yok olmasına çözüm istiyoruz. İlçemizin Milli Mücadele kahramanına saygı duymuyor olabilirsiniz ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de mi saygınız yok?” diyerek, anıt üzerindeki tabelalar için köklü çözüm istedi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler