Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Şehrimizde renkli bir konser ekibi oluşturacağız”

9 Nisan 2022, Cumartesi 10:21

     


Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlü ile Efeler Halk Eğitim Merkezi'nin ortak projesi kapsamında, Roman çocukları için orkestra kursu açıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Roman evlatlarımızdan bir müzik korusu oluşturduk. 6 ay sürecek eğitimin sonunda şehrimizde renkli bir konser ekibi oluşturacağız” dedi.

 

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlü ile Efeler Halk Eğitim Merkezi'nin ortak projesi kapsamında, Germencik ilçesi, Yeni Mahalle'de yaşayan Roman vatandaşların çocukları için orkestra kursu açıldı. Dünya Romanlar Günü kapsamında açılan kursa, 15 Roman çocuğu katıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda başlayan ve 6 ay sürecek kursta katılımcılar, klarnet, davul ve darbuka eğitim verilecek.

 

Romanların toplumun en renkli kültür unsurlarından biri olduğuna dikkati çeken Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, "8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde bize büyük mutluluk veren bir projeyi başlattık. Roman evlatlarımızdan bir müzik korusu oluşturduk. 6 ay sürecek eğitimin sonunda şehrimizde renkli bir konser ekibi oluşturacağız. O rengin içindeki belki de en önemli malzeme tabi ki kuşkusuz müziktir. Kursa katılacak 15 evladımızdan, 6 ay sürecek eğitimin ardından antik kentlerdeki çeşitli organizasyonlarda harika konserler verecek bir Roman Orkestrası oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler