Takip Et

/>

SON DAKİKA

Şehrin yeni mekanı: Ehli Keyf Restaurant

21 Şubat 2016, Pazar 12:19

     


Bugün Tepecik Mahallesi'ne renk katan, çiçeği burnunda, düzenlemesi ve menüsüyle gelenlere keyifli vakit geçirme garantisini veren Ehli Keyf'e konuk oluyoruz.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Açılışı 13 Şubat'ta yapılmıştı Ehli Keyf Restaurant'ın. Daha çok yeni olmasına rağmen verdiği müşteri memnuniyeti mekanın her akşam dolu olmasından anlaşılıyor. Müşterinin rahatı için masa aralarındaki mesafe tam kıvamında ayarlanan restoran, 200 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Bir masada konuşulanın diğer masadan duyulmaması için sıkıştırılmadan ferah düzenlenen, herkesin rahatça eğlenebileceği seçenekleri düşünüp hayata geçiren Ehli Keyf'in servisi saat 14,00'te başlayıp, 02.00'ye kadar devam ediyor.

Deneyimli 10 personelle hizmet veren Ehli Keyf'in menüsünü ağırlıklı olarak kebap, ızgara ve kavurma çeşitleri oluşturuyor. Yemeklere birbirinden lezzetli 25 çeşit meze eşlik ediyor. Mutfak 40 yıldır işin içinde olan Adnan Usta'ya emanet. Adnan Usta'nın elinden çıkan Ehli Keyf spesiyalleri sofranızı daha da lezzetli hale getirecek. Şimdilik sadece grup kahvaltıları yapan ve rezervasyonla çalışan mekanda ileride kahvaltı da verilmeye başlanacak. Çarşamba, cuma ve cumartesi günleri canlı müzik keyfi yaşatıyor Ehli Keyf size. Müzik maharetli eller ve dudaklardan dökülüyor haftada üç gece. Ehli Keyf mükellef bir sofranın yanında gelenlere dolu dolu müzik ziyafeti de veriyor. Ehli Keyf, iş yemekleri, şirket toplantıları, doğum günü organizasyonlarına ev sahipliği yapacak alana, personele sahip. O yüzden tercihleriniz arasında yerini alabilir.

Ambiyans ve lezzette iddialı olan Ehli Keyf Restaurant'ta gelenlerin rahat edebilmeleri için her şey düşünülmüş. Vakit geçirmekten büyük keyif alacağınız Ehli Keyf Restaurant'ta verilen hizmete göre ödenen fiyatlar da gece sonunda mekandan mutlu ayrılmanıza sebep olacak.

AİLELER RAHAT ETSİN DİYE

İki katlı olan mekanda aileler için ayrı bölüm oluşturulmuş. Eşi ve çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenler için mekanın üst katı ailelere ayrılmış. Maç izlemeyi sevenlerin de unutulmadığı mekanda, iki bölümde de yer alan dev ekranda maç izleme imkanı buluyorsunuz. Yemeklerini yerken bir yandan da maç izlemeyi sevenler burayı çok sevecek gibi görünüyor.

SANATSEVERLER BURAYA BAYILACAK

Ehli Keyf'in ambiyansına hoş hava katan ve mekanda oturmayı keyifli hale getiren bir başka güzelliği de yurtiçi ve yurtdışından birbirinden değerli ressamların eserlerinin dönüşümlü olarak sergileniyor olması. Sanatseverlerin vakit geçirmekten gayet hoşnut kalacağı Ehli Keyf Restaurant, biraz da resim sergisini andırıyor bu özelliğiyle. Duvarlara hayat veren tablolarla donatılan mekanda birbirinden değerli sanatçıların çalışmalarını beğenip satın alma imkanına sahipsiniz.

Bir dönem önce Tepecik Belediye Başlanlığı da yapmış olan, Tepecik Ekonomik Sosyal Kültürel Sportif Bilimsel Faaliyetler Derneği'nin (TEPDER) Başkanı Tuncay Olgun, "Bu restorandaki sergilenen resimler yurtiçi ve yurtdışında düzenlediğimiz kültür buluşmaları ve uluslararası festivallere katılan yerli ve yabancı sanatçılar tarafından derneğimize yardım amaçlı bırakılan resimlerden oluşmakta ve derneğimiz yararına satılmaktadır. Bu vesileyle de kendilerine teşekkürlerimizi borç biliriz" diyor.

Değişik tatları ve sınırsız kaliteli hizmet anlayışı yanı sıra sanatsevenlerin de seveceği bir mekan oluşturan Ehli Keyf Restaurant'ta, Hasan Rastgeldi, Ayla Aksoyoğlu, Mehmet Akkaya, Yakup Hayro, Adil Yusf, Zernişan Algeyeva, Turhan Ka, Hamdi Eser*in eserleri sergileniyor.

USTASINDAN EHLİ KEYF KEBABI TARİFİ

Malzemeler:

Kuzu but

Kekik

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

Biber

Domates

Soğan

Patates

Yapılışı:

Kuzu butuna baharatlarımızı ekleyip butun üzerini güzelce folyoyla kapatıp bir, bir buçuk saat kadar buharda pişiriyoruz. Daha sonra folyodan çıkarıp kızgın fırına atıyoruz. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan bütün bütün tepsiye koyuyoruz. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Izgara tavada pişirdiğimiz domates, biber ve soğanla servis ediyoruz. (ESRA MUTİ)







 
Son Eklenen Haberler