Takip Et
  • 9 Haziran 2024, Pazar 14:16

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde Mehmet Kaya dönemi

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) 17. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan başkanlık seçimlerinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Ankara Muhabiri Mehmet Kaya, 61 oyla EMD'nin yeni başkanı seçildi. 2012-2024 yılları arasında EMD Genel Başkanlığı görevini yürüten Turgay Türker ise 37 oy aldı.

Genel kurula 100 üye katıldı ve 99 kişi oy kullandı. Oyların biri geçersiz sayıldı. Duayen Gazeteci Taylan Erten’in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, EMD İzmir Şubesi üyeleri de hazır bulundu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Şube Başkanı Murat Demircan ve diğer şube üyeleri genel kurula katılarak destek verdi.

Olağan Genel Kurul’da konuşan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, yeni yönetimden İzmir Şubesi’nin özerkliği konusunda yapıcı bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, yerel basına destek kampanyalarından ve İzmir Şubesi olarak yürüttükleri projelerden bahsetti. Demircan, “Kuşaklar Arası Yetenek Alışverişi” isimli programla mesleki deneyim ve teknolojik üstünlüklerin paylaşıldığını ve bu modelin Ankara’da da uygulanabileceğini belirtti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, basın sektörünün karşılaştığı sorunları vurgulayarak, meslek örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Gappi, “Tüm meslek örgütlerinin birbirine destek vermesi ve mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum. En kısa zamanda ulusal bir konferans düzenlemeyi temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başkan adayları Turgay Türker ve Mehmet Kaya, gelecekteki projelerinden bahsederek destek istedi. Mehmet Kaya, seçim sonrası yaptığı açıklamada, EMD’yi daha ileriye taşımak için çalışacaklarını ve derneğin üyeleri için daha fazla fırsat yaratacaklarını belirtti.

Genel kurul sonrası İzmir delegasyonu, yeni başkan Mehmet Kaya ve eski başkan Turgay Türker ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaya, EMD’nin yeni başkanı olarak görevine başlamanın heyecanını yaşarken, eski başkan Türker, derneğin geleceği için desteğini sürdüreceğini ifade etti. (DUYGU DİLEK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.