Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ‘Ekonomi Söyleşileri’ gerçekleşti

3 Ocak 2022, Pazartesi 16:56

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Ekonomi Söyleşileri’ başlıklı etkinlik, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

ADÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye; öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide konuşmacı olarak yer alan ADÜ İktisat Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Can Bakkalcı ve ADÜ İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Bulut, Türkiye ekonomisinin 2021 yılını genel olarak değerlendirdi.

Moderatör Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın Türkiye ekonomisindeki son dönemlerdeki yaşanan gelişmeler üzerine yaptığı değerlendirmelerin ardından Prof. Dr. A. Can Bakkalcı döviz kurlarındaki özellikle son dönemlerdeki aşırı yükseliş- düşüşe, faiz ve enflasyon oranları arasındaki ilişkilere dair iktisat teorisi çerçevesinde tespitler yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın 2021 yılı enflasyon oranlarındaki yükselmeye dair tespitlerde bulunmasının ardından Doç. Dr. Şahin Bulut, enflasyon oranlarına ve döviz kurlarına dair gelişmeleri TÜİK ve BDDK verilerini katılımcılara sunarak değerlendirmelerde bulundu.

Moderatör Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ve konuşmacılar Prof. Dr. A. Can Bakkalcı ve Üyesi Doç. Dr. Şahin Bulut’un 2022 yılının hem öğrenciler hem de Ülkemiz için güzel geçmesi temennileriyle söyleşi sona erdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler