Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Yüksek Teknoloji Koleji’nden teknoloji şenliği

16 Haziran 2022, Perşembe 18:10

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde bulunan Yüksek Teknoloji Koleji’nin Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Makine Mühendisliği öğrencileri, sezon boyunca yaptıkları ekipmanları, düzenlenen Teknoloji Şenliği’nde sergiledi.

Aydın'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulu olarak faaliyet gösteren Yüksek Teknoloji Koleji’nde eğitim gören öğrenciler, yaptıkları teknolojik ürünlerini, okul bahçesinde düzenlenen şenlikte sergiledi. Şenliğe, Aydın’ın önde gelen firmaları da stant açarak katkı sağladı.

“ÇALIŞMALARI BİR TEKNOLOJİ ŞENLİĞİ ADI ALTINDA SERGİLEYELİM İSTEDİK”

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, diğer meslek liselerinin öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı Teknoloji Şenliği’nde, öğrencilerin roket fırlatma gösterileri büyük ilgi gördü. Okul öğrencilerinin staj yapma imkanı bulduğu firmaların da stant açarak ürünlerini sergilediği şenlik, gün boyu devam etti. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Yüksek Teknoloji Okulu Müdürü Hüsamettin Bilgili, "Okulumuzda iki adet bölüm var. Yenilenebilir enerji ve Endüstriyel Otomasyon. Bu iki bölümde hem Türkiye'de hem dünyada geçerli olan meslekleri barındıran bölümler. Enerji sistemleri mühendisliği ya da makine mühendisliği gibi bölümler için yenilenebilir enerji bölümü geçerli bir bölüm. Endüstriyel otomasyon bölümü ise pek çok bölümü içerisinde barındırıyor. Yazılım, bilgisayar, tasarım, makine, imalat, biyomedikal, bilişim gibi bölümleri barındıran bir bölüm. Çağımızın bölümleri diyebiliriz. Geçen sene pandemiden dolayı randımanlı bir eğitim olmadı açıkçası. Bu sene tam olarak sene başından sene sonuna kadar tam bir eğitim ve öğretim yaşayabildik. Okullar kapanmadığı için eğitimlerimizi tamamladık ve mutluyuz. Sene başında kararlaştırmıştık. Yıl sonunda yaptığımız ürünleri, çalışmaları bir teknoloji şenliği adı altında sergileyelim istedik” dedi.

“MESLEKİ DERSLERDEN DOLAYI 10. SINIFTAN SONRA ÖĞRENCİ BİZE GELEMİYOR"

Yüksek Teknoloji Koleji ile şehrin önde gelen firmalarının işbirliği halinde olduğunu söyleyen Bilgili, “Tabi burada paydaşlarımız var. Polat Makine, House Makine, Alpler, EYS gibi firmaları çağırdık. Onlar kendi ürünlerini sergiliyorlar. Tabi aynı zamanda bize staj konusunda da destek veriyorlar. Bizim öğrencilerimiz 10. ve 11. sınıfta staj yapıyorlar. Bu tür Aydın'ın önde gelen firmalarında staj yapıyorlar. Valimiz etkinliğimize katılamadı fakat bir kutlama mesajı ile bizleri sevindirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan Bey geldi. Bütün stantları gezdi, tek tek öğrenciler ile konuştu ve onlardan bilgiler aldı. Bu okuldan staj için yapmaları için firmalar ile de konuştu. Mesleki ve Teknik Liselerin öneminden de sıklıkla bahsetti. Artık düz liseye giden öğrenciler yerine, Mesleki ve Teknik Liseye giden öğrencilerin ilerleyen yıllarda daha avantajlı olduklarını dile getirdi. Biz de çok mutlu olduk. Şu an yaklaşık 300 öğrencimiz mevcut. Bu sene LGS sınavı yapıldı. LGS sınavından sonra da şuan kayıtlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz yalnızca 8. sınıftan 9. sınıfa geçen öğrencileri ya da 9. sınıftan 10. sınıfa geçen öğrencileri alıyoruz. 10. ve 11. sınıftan sonra öğrenci alamıyoruz. Verdiğimiz mesleki derslerden dolayı 10. sınıftan sonra öğrenci bize gelemiyor" ifadelerine yer verdi.

Teknoloji Şenliği, Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Ali Dal’ın düzenlediği konferans ile son buldu. (ORKİDE ÜLKER)







 
Son Eklenen Haberler