• 10 Ağustos 2026, Pazartesi 10:47

Aydın’da yasaklı madde alarmı! İş yerinden 4 bin 630 parça çıktı

Aydın’ın Didim ilçesinde orman yangınlarının önlenmesine yönelik denetimlerde, bir işletmede satışı yasak 4 bin 630 adet yanıcı ve yakıcı madde ele geçirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı denetimlerini sürdürüyor.Bu kapsamda 7 Ağustos 2026 tarihinde Akbük Mahallesi’nde M.A.’ya (48) ait işletmede kontrol gerçekleştirildi. Yapılan kontrolde 70 adet meşale, 60 adet volkan ve 4 bin 500 adet maytap bulundu. Toplam 4 bin 630 adet yanıcı, yakıcı ve satışı yasak malzemeye el konuldu. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Özellikle orman yangını riskinin yüksek olduğu yaz döneminde, yasaklı yanıcı ve yakıcı maddelere yönelik denetimlerin devam edeceği bildirildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.