Takip Et
  • 28 Aralık 2022, Çarşamba 15:54

Özhaseki: Kısır çekişmenin olumsuz örneklerini Bozdoğan’da görüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Bozdoğan Belediyesi'ni ziyaret etti. Özhaseki, “Kısır çekişmenin olumsuz örneklerini Bozdoğan’da görüyoruz” dedi.

Ziyaret programında Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, önce basına kapalı sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Bozdoğan ilçesi ile ilgili şu ifadeleri kaydetti: “Değerli başkanımız sık sık Ankara'ya geliyordu en azından iadeyi ziyaret olsun ne yapıyorlar bir görelim istedik. Geldiğimizde de doğrusu yaptığı işlerden dolayı değerli başkanımıza iftihar ettik. Kendisini tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın yanında tebrik ettim. Nihayetinde büyük bir mücadele vererek güzel işler yapmaya gayret ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı adil olursa ilçeleri görüp, gözetip onlarla birlikte hareket ederse ilçeler rahat ediyor değilse, partizanlık çukuruna düşmüşse vasiyetler kısır çekişmeler içerisinde gününü geçiriyorsa, ilçeler de elbette ki büyük sıkıntılar çekiyor. Bunlardan bir tanesini de burada görüyoruz. Yazıktır, günahtır. Aydın ilinde madem hep beraber yaşıyoruz ve seçimlerde de vatandaş burada AK Parti'ye güvenmiş, oyunu vermiş. Sizin burada hasmane tutumunuz olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı adil olur, herkese kol kanat gerer, abisi olur, ablası olur, babası olur, annesi olur. Eğer farklı davranışlar içerisine girerseniz sizin hiç kimseye bir şey söyleme hakkınız kalmaz.”

“MERKEZDEN UZAKTAKİ İLÇELER GÜÇLENDİRİLMELİ”

Şehrine hizmet edilebilmesi için belediyelere yeterli miktarda para verildiğini ifade eden Özhaseki, bu paraların hakkı ile kullanılmadığını, kullanabilecek belediyelerin ise önüne engel konulduğunu belirterek, “Ara ara 11 tane CHP’li Belediye Başkanı toplanıyorlar, İstanbul, İzmir başta olmak üzere burada bize AK Parti baskı uyguluyor, önümüz kesiliyor, haklarımız verilmiyor diyerek feryadı figan ediyorlar. Aslında bunu yapmaktaki amaçları herhalde bir algı oluşturmak ve AK Parti'nin önlerini kestiğini ima etmek. Gerçeklik öyle değil. Kendileri bütçelerine ne kadar pay koymuşsa hükümet daha fazla para gönderiyor. Herhangi bir şekilde onların kesildiği de yok. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı getirmiş olduğu 6.000 civarda kararı %98'ini AK Partili üyeler evet demişler. Daha ne yapalım? Ne getiriyorsa evet diyoruz. Bütçeye kaç lira koymuşsa hükümet daha fazla para göndermiş. Kendileri öncesinde Kadir Bey döneminde gelmiş tekliflere ne dediyse reddetmişler. Borçlanma istemiş ve Kadir Bey ‘hayır asla borçlanamazsın’ demişler, hepsini reddetmişler. Şimdi 51 tane borçlanma teklifi ile gelmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 50'sine arkadaşlar. Böyle bir algı ile uğraşırken burada üzülerek görüyorum bunu Bozdoğan gibi ilçelerimizde hayat mücadelesi veren, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, yokluklar içerisinde savaşan başkanlarımızın önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yazık üzülüyoruz, bir hazırlığımız var ancak yerel seçim dönemine yetişeceğini sanmıyorum. Objektif olarak düşünüp doğruları yapmaya çalıştığımızda belki bir takım kendine has iç muhalefete de gelişecek bu işin ama temel itibarıyla şunu söyleyebilirim merkezden uzakta olan ilçelerin güçlendirilmesi fikri var bizde. Bunları da yasaya yazdık. Bu bütün belediyeler için geçerli olacağından dolayı dışarıda hiç kimsenin buna bir şey söyleme hakkı yok. 30 büyükşehir var. Zaten yarısı AK Parti'de diğer yarısı değişik muhalefet partilerinde. Bozdoğan gibi Buharkent gibi Anadolu'da birçok yerde olduğu gibi büyük şehirlerin uzağında kalan ilçelerimiz daha güçlü hale gelecek. Güzel bir söz var şehirlerin geleceği o şehirdeki yerel yöneticilerin ufukları ile doğru orantılıdır. Şehirdeki insanlar ufuğu geniş insanlarsa şehri ileriye taşıyacak bir projelere imza atıp, hedef koyup oraya doğru herkesi kucaklayarak gidiyorlarsa o şehirler gelişiyor, büyüyor ve çevresinin merkezi haline geliyor. Eğer böyle değilse yapmıyorlar. Ufak hesaplar peşinde koşuyorlar, reklam, ajans vesaire uğraşıyorlarsa o şehirlere yazık ediyorlar. Avantajları saymakla bitmeyecek şehirlerde ne yazık ki bu gelişmeleri göremiyoruz. Bundan dolayı da üzüntü duyuyoruz” dedi. (HAZEL BAYIK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.