Takip Et
  • 29 Kasım 2023, Çarşamba 11:08

Aydın’da akıllara durgunluk veren olayların faali tutuklandı

Aydın’ın bir çok ilçesinde enerji hattı kablosu hırsızlığı yapan ve son işinde akıma kapıldığı için başka bir ilde tedavi olmak isteyen zanlı, tutuklanarak cezaevine teslim edidli.

Germencik’in Selatin Mahallesi Kuzey Park alanında bulunan resmi bir kuruma ait 10 metre uzunluğunda bir adet enerji hatbaşı bariyer kablosunun kesilerek çalınmaya çalışıldığı tespit edildi. İletilen ihbar ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri olay yerinde ve etrafında inceleme başlattı. Yapılan inceleme ve kamera görüntülerinin detaylı incelenmesi elde edilen deliller sonucu hırsızlığa teşebbüs olayının M.T., A.Ç. ve kimliği tespit edilen diğer 2 şüpheli şahıslar tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

M.T. isimli şüpheli şahsın hırsızlık yaptığı esnada elektrik çarpması sonucu yaralandığı, yakalanmamak için başka bir ilde tedavi amacıyla hastaneye müracaatta bulunduğu ve buradan da başka bir hastaneye sevk edildiği belirlendi. Tedavi altındaki şüpheli M.T., jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli M.T.’nin kullanmış olduğu araca sahte plaka takarak Bozdoğan ilçesinde farklı tarihlerde 5 adet haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı, Nazilli’de farklı tarihlerde 4 adet bağ bahçe, işyeri ve motosiklet hırsızlığı ile Germencik’te mala zarar verme ve hırsızlığa teşebbüs olayı olmak üzere toplam 11 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edildi. İşlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edilen M.T. tutuklanmasına müteakip Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.