Takip Et

SON DAKİKA

Alevi diye işkence edip işten attılar

25 Temmuz 2022, Pazartesi 16:40

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde 2015 yılından bu yana özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Adil Murat Demirer, Alevi olduğu için son 1,5 yıldır kendisine adeta sistemli bir şekilde mobbing uygulandığını ve işine son verildiğini iddia etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim’de oturduğunu ve 2015 Ocak ayından bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Didim’deki tesislerinde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, son çıkan taşeron yasası ile de kadroya geçtiğini ifade eden Adil Murat Demirer, “Önce 2020 yılı Aralık ayı sonunda Çine Otogarı’na, 2021 Şubat ayında da Söke Otogarı’na görevlendirildim. Vardiyalı çalışmaktayım ve ikamet ettiğim Didim’den işe gidiş ya da dönüşte ulaşım imkanımın olmadığı saatlerde görevlendirildim. O saatlerde Didim’den toplu taşıma aracı olmadığına dair Didim Şoförler Odası’ndan aldığım resmi yazıyı da işyerime iletmeme rağmen, görevime geç kaldım diye hakkımda tutanaklar tutuldu” dedi.

“HAZRETİ ALİ KILICI

TAKIYORUM DİYE…”

Demirer, maruz kaldığı bu sistemli işkence ve mobbingin sadece Alevi olmasından kaynaklandığını ileri sürerek, “Boynuma Hz. Ali’nin kılıcını takıyorum. Alevi olduğum için Alevi müzikleri dinlemekten hoşlanıyorum. Sırf bu nedenlerle beni kafasına takan Aydın Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Amiri, 1,5 yıldır beni oradan oraya sürgün etti. Ulaşım imkanı ve özel aracım olmadığı için işime yetişemedim. Hakkımda tutulan tutanaklara savunma yazdım. Defalarca kez durumumu izah eden dilekçeler yazdım. CHP’li milletvekillerine ki kendileri de Alevi, ilçe başkanına, il başkanına durumumu anlattım. Hiç birisi çözüm olamadı. ‘Bizi aşan bir konu’ deyip geçtiler. Evimden 135 kilometre uzaklıkta görevlendirilip ulaşım olmadığını yazılı belgeyle bildirdiğim halde Alevi olduğum için değişiklik yapmadılar ve işime son verdiler” diye konuştu.

CHP’DEN İSTİFA ETTİ

13 Temmuz’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Personel A.Ş.’deki işinden atılmasından sonra hukuki mücadele başlattığını ve işe iade davası açtığını da belirten Adil Murat Demirer, yaşadığı bu olaylar üzerine bir dönem il delegeliği de yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini söyledi. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler