Takip Et

SON DAKİKA

“Para oluk gibi harcanıyor, fakat ortada bir şey yok”

17 Mayıs 2022, Salı 18:30

     


Aydın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, tvDEN’de Emin Aydın’ın canlı yayın konuğu oldu. Aydın Tekstil Fabrikası alanı ile ilgili soruları cevaplayan Aksu, “Para oluk gibi harcanıyor, fakat ortada bir şey yok” dedi.

“AYDIN TEKSTİL’İN HER TARAFI YANLIŞ”

Tekstil bölgesi üzerine yapılan işler, ihaleler ve harcanan paralar ile ilgili soruları cevaplayan Aksu, “Özlem Çerçioğlu’na biz bunları yüz yüze söyleyebilme fırsatı yakalıyorduk. Şimdi artık kabul etmiyor. Düşmanca bir tavır geliştirdi. Ne söyleseniz yargıya götürmeye kalkıyor. Tazminat davası açıyor, suç duyurusunda bulunuyor. Yani bir kulağınızı açın da dinleyin. Bu bir uzmanlık işi. Sizin belediyeciliğin, şehirciliğin uzmanı olmadığınız geçen 12-13 senede çıktı ortaya. Çünkü neye el attılarsa yanlış yaptınız. İki yönü var. Biri, yapılan yatırım doğru bir yatırım mı, doğru bir proje mi, doğru bir yerde mi yapılıyor? Hayır. Yapığı 3-5 tane yatırım var. Biz 8 buçuk senede aşağı yukarı 5 bin yatırım yapmışız. Sayın Çerçioğlu’nun yaptığı binalardan biri otogar. Yanlış yer, yanlış proje. 20 dönümlük bir alana sıkıştırmış, yetmiyor. Bir diğer yatırım ise Atatürk Bulvarı’nın battı çıktısı. Yanlış yönde kardeşim. Demiryolunun altından geçeceği yerde, paralel geçiyor. Demiryolunun üzerinde hala hemzemin geçit var. Yanlış. Yani böylece dirayetsizlik, bilgisizlik ortaya çıkıyor, kokuyor. Aydın Tekstil’i hayata geçiren bir projemiz var uygulayın diyoruz. Aydın Tekstil’i taşımak üzere ayırdığım 100 bin metrekarelik alanı gitti sattı. O paralar nereye gitti bilmiyoruz. Billboardlara gitti, totemlere gitti, kendi fotoğraflarına gitti. Yazıklar olsun yani ne diyeyim. Aydın Tekstil’in her tarafı yanlış. Aydın’ın bir markası olarak tekstil fabrikası ayakta kalacaktı. Aydın’ın bir istihdam kaynağı olacaktı. Hem yok ettiniz, hem de oraya Belediye bütçesi kadar bir parayı ödediniz. Yani bu şehrin bir yılını çaldınız, yürüttünüz. Derdiniz ne bu kadar büyük bir parayı oraya veriyorsunuz? Para oluk gibi harcanıyor, fakat ortada bir şey yok” dedi.

“BU ŞEHRE BU KADAR ZARAR VERMEYE HAKKINIZ YOK”

Aksu, “Aydın Tekstil ile ilgili açık konuşuyorum. Birincisi, kullanım şekli yanlıştır. Aydın Tekstil Fabrikasını benim bıraktığım arsaya taşımak yerine oraya çok büyük bir para ödeyerek satın aldı. Haddinden fazla, maliyetinin belki 10 katı paralar harcamak suretiyle ne idiği belirsiz birtakım işletmelerden bahsediyorlar, ihalelere çıkacaklarmış. Bu kadarı da olmaz artık. Aydın Tekstil, Aydın’ın kalbi. Bakın ben yine söylüyorum; oraya ADÜ’yü sokacaksınız, bir kongre merkezi yapacaksınız, orası fuar alanı olacak. Onun içerisine 4 tane şehir müzesi ön gördük. Bir tanesi eşya üzerine etnografya müzesi, bir tanesi giysiler üzerine etnografya müzesi, bir tanesi Aydın tarihi ile ilgili müze. Bunlar hep mümkün. Hepsini hayal ettik, hazırladık. Çağırın gidelim yapalım. Oraya basit iki tane işleme kuracaksınız, birilerine vereceksiniz, Atatürk Spor Kompleksi gibi rezil rüsva olacaksınız. Zararın altından kalkamayacaksınız. Bu şehre bu kadar zarar vermeye hakkınız yok. Benim sizin koltuğunuzda mevkiinizde gözüm yok. Benim gözüm Aydın şehrinin üstünde. Bu şehir benim sevgiyle saygıyla çok değer verdiğim bir yer. Bundan vazgeçemiyorum. Çünkü hayatım buraya endekslenmiş. Her köşesinde bir izim var. Dolaşırken ben bunu ruhumda hissediyorum” ifadelerini kullandı. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler