Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Geleceğin Selçuk Bayraktar'ları Aydın’a gelecek”

15 Nisan 2022, Cuma 11:14

     


Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Eğitimde seferberlik’ çağrısına Türkiye’de ilk cevabı verdiklerini dile getiren Aydınkent Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol, Matematik ve Dijital Düşünme Yarışması (DİJİMATH) hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Türkiye çapında gerçekleşecek olan sınav finalleri de Aydın’da gerçekleşecektir. Aydın’a geleceğin büyük yazılımcıları, yani geleceğin Selçuk Bayraktarları bu olimpiyatlar için Aydın’a gelecek. Şuan bunu yaratıyoruz, buradan da kentimizi marka haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz günlerde Pisagor Matematik Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştiren Aydınkent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalay ve okul yönetimi, düzenledikleri iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan iftar sonrası okulun konferans salonunda, 7 Mayıs 2022 Cumartesi yapılacak olan DİJİMATH sınavının gerekçelerini ve tanıtımını yaptı.

“KENDİ BİREYLERİNİ HAZIRLAMAYA ÇALIŞMAKTADIR”

Türkiye’nin 21. Yüzyıl eğitimine katkı sağlamak için ve yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirme hazırlığı içinde olduklarını belirten Aydınkent Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalay, “Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımızın 9 Mart günü açıkladığı matematik seferberliğinin ardından 21 Mart günü Forum Metaverse toplantısında dijital seferberlik ilan etmiştir. Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili açıklamasında ‘gerçek şu ki, dijital seferberlik üzerine inşa edilen yeni bir döneme doğru doludizgin gidiliyor. Bizlere düşen görev; kendi insanlarımızı bu kaçınılmaz geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmaktır’ demiştir. Cumhurbaşkanımızın yeni bir dönem diye kastettiği 21. yy’a her ülke, her kurum hazırlanmakta kendi bireylerini hazırlamaya çalışmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri 21. yy eğitim becerilerini Apple, Microsoft, D Computer, Cisco Systems gibi Silikon Vadisiyle birlikte hazırlamıştır. Silikon Vadisiyle yani dijital dünyayla hazırlamış olduğu 21. yy eğitim becerilerinde en dikkat çekici becerilerin matematik okuryazarlığı ve bilişim okuryazarlığı olduğu görülmektedir. Avrupa Birliği Hesco Sistemi Beceri Ve Yeterliliklerini yayınladığında dijital beceriler diye ayrı bir bölüm oluşturmuştur. Dünya ekonomik forumunun 2015 yılında yayınladığı eğitim vizyonu çerçevesi içerisinde ki 21 yy. becerilerinin ilk 4 maddesi içerisinde matematik okuryazarlığı ve bilişim okuryazarlığı yer almaktadır. Görüldüğü üzere tüm dünya 21. yüzyıla hazırlanırken kendi bireylerini yetiştirmek için yayınladıkları 21. yüzyıl eğitim vizyonunda dijital okuryazarlığına ve matematik okuryazarlığına yer vermektedir” açıklamasını yaptı.

“YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ 20 MAYIS’TA”

Kalay, “Bizler de eğitimciler ve eğitim kurumları olarak çocuklarımızı yeni dünyaya hazırlamak zorundayız. Bu yüzden tüm dünyanın temel beceriler kapsamına aldığı dijital okuryazarlık ve matematik okuryazarlığına farkındalık yaratmak adına, Türkiye’de ilk kez özel olarak matematik ve bilişimi birleştirdiğimiz bugün için sadece Aydın ilinde düzenleyeceğimiz, önümüzde ki dönemde tüm Türkiye’de gerçekleştireceğimiz matematiksel ve dijital düşünme yarışmasını, siz değerli basın mensupları aracılığıyla tüm Aydın ve Türkiye kamuoyuyla paylaşırız. Sınavımız 7 Mayıs 2022 Cumartesi 09:30-11:30-13:30 saatlerinde bu yıl sadece 8-9 ve 10. sınıflara uygulanmak üzere gerçekleştirilecektir. Yarışmanın ödül töreni ise; 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir. yarışmanın örnek soruları kurumumuzun sosyal medya hesaplarında (facebook-instagram vs.), kurumumuzun web sayfasında yer almaktadır” diye konuştu.

“BÜTÜN DÜNYANIN İSTEDİĞİ NOKTAYA GETİRİYORUZ”

Yapılacak olan DİJİMATH sınavı ve soruları hakkında açıklama yapan Aydınkent Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol, “Biz hayata matematiksel olarak bakarız. Milli Eğitim Bakanlığımız ‘Matematik seferberliği’ dedi ve 15 gün aradan sonra Cumhurbaşkanımızın ‘Dijital seferberlik’ kelimesini kullanması tesadüfi değildir. Cumhurbaşkanımızın oradaki sözlerine bakarsak, ‘Yeni bir dünyaya giriş gerçekleştirdik ve ülkemizin çocuklarını buna göre yetiştirmeliyiz’ dedi. Bunu bizden çok önce 2002 yılında ‘21. Yüzyıl Eğitim Becerileri’ adı altında Amerikan Eğitim Bakanlığı Silikon Vadisi Apple, Microsoft, D Computer gibi firmaları ile masaya oturup 21. Yüzyılda nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var noktasında çalışmalar yürütmüştür. Onsan sonra da P 21 adı altında da ve 21. Yüzyıl Eğitim Becerilerini yayınlamıştır. Orada 2 özelik var ve bir tanesi matematik okur-yazarlığı, diğeri de dijital okur-yazarlığa geçilmiş oluyor. Avrupa Birliği’nin diğer açıklamalarında da bu 2 unsur ön plana çıkmaktadır. Buradan yola çıkarak biz de çocuklarımızı yetiştireceksek, temel yeterlilik noktasında bu eğitimleri vermek zorundayız. O yüzden bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Aydın İli içerisinde gerçekleştireceğimiz bir sınavımız var. Bunu da dijital matematik (DİJİMATH) başlığı adı altında yapacağız. Bunun Ar-ge çalışmaları tamamlandı. Matematik ve Dijital Düşünme Yarışması ile bu iki önemli unsuru birleştiriyoruz ve bütün dünyanın istediği noktaya getiriyoruz” dedi.

“KENTİMİZİ MARKA HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Genel Koordinatör Metin Akyol, yapılacak olan Matematik ve Dijital Düşünme Yarışması’ndan soru örneklerinden de söz etti. Bu yıl DİJİMATH sınavlarının okullarında, gelecek yılda da Türkiye çapında gerçekleşeceğini dile getiren Akyol, “Bir Aydınlı olarak bu çalışmanın Aydın’da gerçekleşmiş olmasından gurur duyuyorum. Türkiye çapında gerçekleşecek olan sınav finalleri de Aydın’da gerçekleşecektir. Aydın’a geleceğin büyük yazılımcıları, yani geleceğin Selçuk Bayraktarları bu olimpiyatlar için Aydın’a gelecek. Şuan bunu yaratıyoruz, buradan da kentimizi marka haline getirmeye çalışıyoruz. Biz bu çalışmalar için neredeyse okulumuzda yatıp kalkıyoruz. Ben buradan Yönetim Kurulu Başkanımız Aydın Kalay’a verdiği maddi ve manevi destekler için çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu hazırlık için büyük maddi harcamalar da yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler