Süleymancılar operasyonunda Aydın’dan bir isim gözaltında!

Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 17 ilde düzenlenen operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Listede Aydın’dan Zeki Altınel de yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Alihan Kuriş soruşturması, Türkiye genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yeni bir boyut kazandı. 17 ili kapsayan operasyonlarda aralarında Alihan Kuriş’in de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltı listesinde Aydın’dan Zeki Altınel'in de bulunması dikkat çekti.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında suç örgütü kurma ve yönetme, suç örgütüne üye olma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamaları yönünden inceleme yürütüldüğü bildirildi. Soruşturma kapsamında şüphelilere ve bazı şirketlere ait adreslerde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.

Operasyonun dikkat çeken ayrıntılarından biri de gözaltına alınan şüphelilerin illere göre dağılımı oldu. Açıklanan listede Zeki Altınel’in Aydın’da gözaltına alınan isim olarak yer aldığı görüldü. İsim listesine göre operasyon kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Kayseri, Karabük, Ağrı, Sivas, Denizli ve Erzurum’un yanı sıra Aydın’da da bir şüpheli gözaltına alındı. Zeki Altınel’in de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında soruşturma kapsamında gözaltı işlemi uygulandığı bildirildi.

17 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında operasyonun İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiği açıklandı. Soruşturma çerçevesinde şüphelilere ait 43 adres ile 33 şirkete ait 80 farklı adreste arama ve el koyma işlemlerinin yapılmasına karar verildi. Böylece operasyon kapsamında incelenen adreslerin sayısı 100’ün üzerine çıktı. Operasyonda Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, bazı şüphelilerin yurt dışında olduğu tespit edildi. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Türkiye genelinde yürütülen operasyonun Aydın ayağında ise Zeki Altınel’in gözaltına alınması, kent açısından soruşturmanın öne çıkan ayrıntılarından biri oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.