Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar'da bisiklet şenliği

8 Mayıs 2022, Pazar 21:00

     


Yenipazar’da bisiklet şenliği renkli görüntülere sahne oldu. 2019 yılından beri salgın dolayısıyla yapılmayan etkinlikte yaklaşık 250 kişi, bisikletiyle Belediye Meydanından Aşağı Dip Gölü'ne pedal çevirdi. Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, "Seçim zamanında sağlıklı bir altyapıya sahip, güzelleşmiş ve zenginleşmiş bir Yenipazar oluşturmayı hedeflediğimizi belirtmiştik ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yenipazar Belediyesi ve Aydın Bisikletliler Derneği'nin katkılarıyla bisiklet şenliği düzenlendi. 7’den 70’e 250 bisikletçinin katıldığı şenliğe Belediye Meydanı önünden start verildi. Bisiklet Şenliği kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Yüsran Erden ile meclis üyelerinin de bulunduğu bisikletli grup, Aşağı Dip Gölü Doğal Yaşam Alanı’na kadar pedal çevirdi. Burada yaklaşık 1 saat dinlenen bisikletçilere belediye tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Temiz hava ve doğanın tadını da çıkaran bisikletçiler, öz çekim yaparak o anı ölümsüzleştirdiler. Bisikletçilerin yol boyunca İlçe Emniyet Amirliği ile jandarma ekipleri güvenliklerini sağlarken, Belediye Başkanı Erden, çocuklarla yakından ilgilendi. Aşağı Dip Gölü dönüşü bisiklet grubuyla birlikte Çamlık Mesire Alanı ve hafta sonu kurulan doğal pazar yeri ziyaret edildi.

"SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR YAPIN"

Çocuklara bisiklet kullanmanın ve sağlıklı yaşam için sporun önemli olduğunu söyleyen Erden, "Seçimler sırasında sağlıklı bir altyapıya sahip güzelleşmiş ve zenginleşmiş bir Yenipazar oluşturmayı hedeflediğimizi belirtmiştik. Aynı zamanda da bunu söylerken sağlıklı insan ve sağlıklı çevreden de bahsetmiştik. Çünkü sağlıklı insan vücudunun aktivite ile desteklenmesi gerekir. Eğer bisiklet sporu yaparsak kaslarımızın dayanıklılığını arttırırız. Bisiklet kullanımı ile kalp hastalığı riski azalıyor, diyabet, şeker kontrolü de yapabiliyoruz. Dolayısıyla bisiklet kullanımı da stresi azaltıyor. Bu bisikletin sağlıklı insan tarafı, bir de sağlıklı çevre yanı var. O da hava kirliliğini azaltıyor. Karbon gazları ve gürültü açısından trafik açısından da bizi rahatlatıyor” dedi.

"BİSİKLET DOĞA DOSTUDUR"

Bisikletin sağlıklı, ekonomik ve doğa dostu bir ulaşım aracı olduğuna da değinen Erden, "Dolayısıyla kendim de bir bisiklet sporcusu olduğum için arabada tatmadığım bazı tatlar var. Bisikletle dolaştığımız zaman çiçeklerin kokusunu alabiliyorum, kuşların sesini duyabiliyorum. Doğadaki renkleri bir cam olmadan görebiliyorum. Sağlıklı insan ve sağlıklı çevre için pedallara basmaya devam etmeliyiz. Bisiklet doğa dostu bir ulaşım aracı olduğu için bisikletle gidilecek tek nokta doğadır. Bizim de bisikletlerle gitmeyi tercih ettiğimiz noktada Yenipazar’ın önemli bir değeri Aşağı Dip Golü Doğal Yaşam Alanı oldu" diye konuştu. (SERKAN SARAÇOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler