Takip Et

SON DAKİKA

Sultanhisar MYO’ da ZİHA ve ATS eğitimi verildi

18 Nisan 2022, Pazartesi 17:35

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitki Koruma öğrencilerine, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bir iştiraki olan TARNET tarafından Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Akıllı Traktör Sistemi (ATS) hakkında eğitim verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Güvenli Tarım Dersi kapsamında Öğr. Gör. Muammer Erden’in moderatörlüğünde TARNET Tarım Teknolojileri ARGE Direktörü Mustafa Atalar’ın gerçekleştirdiği eğitimde, isim hakkının da alındığı ZİHA (Zirai İnsansız Hava Aracı) tüm yönleriyle anlatıldı.

Tarımda günümüz teknolojisinin kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Atalar, teknoloji sayesinde tarımda yapılacak olan maliyetin düşürüldüğünü ve daha etkin ilaçlamanın yanı sıra ülkemiz açısından su tasarrufu sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

ZİHA sayesinde toprak ve yetiştirilen ürünlerdeki eksikliklerin veya fazlalıkların neler olduğunu öğrencilerle paylaşan Mustafa Atalar, çalışanların sağlığının korunduğu ve uygulama sayesinde özellikle zamandan tasarruf edildiği belirtti.

ATS ile araziler işlenirken dümenleme sistemi sayesinde işlenmemiş alanların kalmaması ve traktör sürücülerinin ergonomik risk etmenlerinden etkilenmemesi adına çözümler üretildiğini ifade eden Atalar, uzaktan algılama sistemleri sayesinde arazilerde oluşan eksiklik veya fazlalıkların tespit edilebildiği söyledi.

Geleceğin mesleği olarak ziraati ve önemini vurgulayan Atalar, sunumunun sonunda öğrencilere İnsansız Hava Aracı (İHA) Drone eğitimi almaları yönünde tavsiyeler verdi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler