Takip Et
  • 19 Kasım 2023, Pazar 21:13

Sökeli gazeteci isyan etti

Aydın’ın Söke ilçesinde gazetecilik yapan Yılmaz Ölmez, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak ilçede yaşanan önemli sorunlara dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yılmaz Ölmez açıklamasında “ 4.5 yıl belediyeden çıkmayan, emanetçi başkanı savunanlar olmuş. Bu savunanların yorumlarını silmedim ve kendilerini engellemedim. Çünkü okumalarını istediklerim var” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Ölmez’in açıklamaları şöyle:

“Bu arada engellediğim kişiler çok oluyor. Niçin biliyor musunuz? Polemiğe girmemek için. Sadece yorum yapmak için yorum yapanlar oluyor, yaptıkları yorumların hiç bir dayanağı olmuyor. Bu nedenle polemiğe girmemek için engelliyorum.

“MAHALLE DEĞİL ADETA TARLA”

Bu arada emanetçi başkan, bu sabah Cumhuriyet Mahallesi Sema Sokak’tan bir vatandaşımız ekteki görüntüyü ulaştırmış bana ve demiş ki: ‘Mahalle değil adeta tarla abi. Bu sokak yaklaşık 1 yıldır böyle. (Emanetçinin 4.5 Yıl Başkan Yardımcılığı yaptığı dönem içerinde bir tarih yani.) Arabam battı çıkmıyor, kurtarıcı çağırdım petrol ofisine indirdim.’

“SÖKE’Yİ KIŞA NEDEN HAZIRLAMADIN?”

Şimdi gelelim Çeltikçi Mahallesi Sevindik Sokak’ta yaşanan sel suları ile yaptığım paylaşıma yapılan yoruma.

Demişler ki, ‘Bu sorunlar daha önce de vardı. Söke’nin cadde ve sokakları hep sular altında kalıyordu. Yani 4 aylık problem değil.’ Pardon, 4 Ay öncesine, bir de 4 yıl eklerseniz 4.5 yıl eder. Savunmasını yaptığınız emanetçi başkan, 4.5 yıldır Söke Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevde bulunuyor. Ben sadece bir defa kendisi ile Aydın Caddesi üzerindeki bir iş yerinde pandemi döneminde röportaj yaptım. Daha sonra hiç görmedim kendisini. Halbuki Belediye Başkan Yardımcılıkları en az Belediye Başkanlığı gibi etkili bir makamdır ve başkan yardımcıları, başkanın gücüne güç katar, üreteceği fikir ve projelerle Söke’ye katkı sağlar, başkanın yükünü hafifletir. Soruyorum emanetçi başkanı savunmaya geçenlere, 4.5 yıldır bir kentin en önemli sorunu olan ve tüm ilçeyi etkileyen, halkın mal ve can güvenliğini tehlikeye sokan bu yağmur suyu tahliye sorunu ortadayken, sormazlar mı adama, ‘Bu sorunlar ortadayken, 4.5 yıl sonra emaneten Belediye Başkanı oldun. Söke Novada Kavşağı’na Söke yazısı iliştirip göz boyamacılığı yapacağına, Söke’yi kış mevsimine niçin hazırlamadın?

Söke’nin araba kartelleri patlatan ara sokakları tarla yolu gibi orta yerde dururken, ‘Dikkat Elektrik Tehlikesi’ yazan trafoları boyamak da neyin nesi?

‘İçi seni dışı beni yakar’ dedikleri bu olsa gerek, yorumunu 3 ay önce Novada Kavşağı’ndaki göz boyamasının ardından yazmış ve demiştim ki, Söke’nin onca sorunu orta yerde dururken bu da neyin nesi?

“EMANETÇİ BAŞKAN ÇAKARLI ARABAYA ALIŞTI”

Emanetçi Başkan, Söke halkının seçtiği bir başkan değildir, zaten 4.5 yıl önce seçime girseydi seçilemezdi. Tekrar aday olmadığını açıkladı, ancak geçen gün yaptığım paylaşımda, bekleyip görelim demiştim. Zira çakarlı makam arabasıyla Amerikan Koleji’ne etkinliğe, düğünlere gitmeye alıştı. Bakarsınız sevmiştir bu görevi. Fakat Söke’nin kayıp yılları var. Söke’nin derdiyle derlenecek, Söke’yi sadece ilçe merkezi ile görmeyip mahalleye dönüşen belde ve köylerine gidecek Belediye Başkanı istiyoruz. Halka dokunacak, sadece seçimden seçime gitmeyecek Belediye Başkanları ve Başkan Yardımcıları istiyoruz. Onun için de Aralık ayını bekliyoruz. Önce partilerin Belediye Başkan Adayları ve Meclis Üyesi listelerini görelim. Meclis Üyesi adayları ayda bir meclis toplantısına katılacak isimler mi olacak, yoksa Bağarası, Atburgazı, Sarıkemer’den isimler de olacak mı, bu adaylar seçilirse o bölgedeki grup mahallerin sorunları ile yakından ilgilenecek, o bölgelerin derdiyle dertlenebilecek isimler olacak mı? Bekleyip göreceğiz…” (ERDAL AYDIN)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.